Tradicionalna zabavno-kulturna manifestacija Dani piva koja je po 26. put održana od 24. do 28. avgusta u Zrenjaninu podigla je veliku prašinu i uzburkala inače uzavrele strasti u gradu na Begeju. Nezapamćeni skandal podigao se oko honorara Đorđa Balaševića, koji je koncert pred oko 15.000 ljudi prvog dana manifestacije naplatio 35.000 evra! S obzirom na krizu koja je istanjila inače prazne džepove Zrenjaninaca ne čudi što su zapenušale i još uvek uvek penušaju strasti na Begeju.
Organizatori iz gradske uprave i Turističkog centra našli su se prvo na udaru opozicionih partija, a zatim i lokalnih medija. I ranije su redovno pljuštale optužbe zbog nerealno visokih honorara i spekulisalo se o tome ko se sve “ugradio” u tu cifru, pa se sada postavlja otvoreno pitanje ko je angažovao Đorđa Balaševića, koji je naplatio papreni honorar iako se hvali da je zrenjaninski zet. I dok se Đoorđe Balašević po ovom pitanju ne oglašava, rat vode vladajuća i opozicione stranke u gradu, a teške reči padaju na sve strane.
Najpre su radikali osuli paljbu, tvrdeći kako su Dani piva u stvari, fešta za potkusurivanje. Oni su izneli optužbu da su na ovu manifestaciju pozvani miljenici gradskih vlasti, poput Balaševića, koji je uveseljavao pristalice DS, odnosno koalicije “Za evropsku Vojvodinu” na predizbornom skupu u Novom Sadu 9. aprila 2008. godine. Ispada, kako tvrde radikali, da se “Dani piva” organizuju ne zbog Zrenjaninaca i njihovih gostiju, nego zarad pojedinaca na visokim mestima u političkim strankama koji profitiraju na ovoj manifestaciji.
Omladina SNS izvela je i performans “Ne računaj na nas”. Tablu sa ovom porukom ostavili su na bini gde je nastupio Balašević, kome su poručili: “Tri puta si video Tita, a sada voleš Borisa… Ne računaj na nas!” Đole se nije uvredio, a nije mu smetala ni činjenica da su ga organizatori skrajnuli sa glavne bine i priredili mu nastup na ulici, gde se nekada nalazila pijaca.
A, sve je počelo kada je lokalna KTV televizija iz Zrenjanina saznala dobro čuvanu tajnu o Balaševićevom honoraru i osula drvlje i kamenje po čuvenom panonskom mornaru. Demokrate, koje su i organizovale “Dane piva” tvrde da je sve poteklo od razgoropađene vlasnice ove televizije, koja je ljuta što neke njene folk zvezde, inače i dobri prijatelji, nisu mogli da nastupe na ovoj urbanoj manifestaciji.
Ne želimo “paradu pijanstva i kiča” i zbog toga se program studiozno pravi i biraju se učesnici, tvrde organizatori manifestacije “Dani piva” i ističu da na programu mogu da im pozavide i mnogo veći i bogatiji gradovi. Neprihvatljivo je da jedan medij, koji se delom finansiran iz budžeta grada, odnosno sredstvima svih građana, pa i onih koji vole Đoletovu muziku, tako jednostrano izveštava sa manifestacije koju su ove godine posetile stotine hiljade građana – zaključuju Demokrate.


Izvor: Vesti online


ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар