Novi šampion Vimbldona Novak Đoković rekao je da će u ponedeljak popodne doći u Beograd na proslavu povodom osvajanja tog turnira i plasmana na prvo mesto svetske rang liste tenisera (ATP).

"Sutra popodne definitivno dolazim u Beograd i nadam se lepom dočeku", poručio je Đoković na konferenciji za novinare posle pobede u finalu Vimbldona.

Đoković će doputovati u ponedeljak u Beograd, a svečani doček biće organizovan od 20 sati na platou ispred Skupštine Srbije.

Đoković je kazao da će dva vezana uspeha proslaviti "kao što to rade Srbi".

"Popiću par čašica rakije, kao što dolikuje proslavi jednog srpskog uspeha. To je samo početak slavlja koje predstoji", rekao je 24-godišnji Đoković.

Novi broj jedan na ATP listi istakao je da put do vrha "nije bio lak".

"Ovo je uspeh koji vas tera da se vratite u detinjstvo i setite kroz šta ste sve prošli da biste došli dotle. Nije bio lak put. Svi znamo za situaciju u Srbiji, ratove i bombardovanje. To su teški uslovi da se postane teniski profesionalac, a tenis je sada jedan od najpopularnijih sportova u zemlji", kazao je Đoković.

On je naveo da je "teška situacija možda bila nesto što je svima pomoglo".

Đoković je ocenio da je osvajanjem Vimbldona "uspeo da ostvari životni cilj".

"Uspeo sam da ostvarim životni cilj, a sve se dogodilo u tri dana.

Ovo su najbolji dani moje teniske karijere. Za ovakve dane sam trenirao i bio posvećen. Svaki sportista želi i očekuje da bude broj jedan. To vam daje ogromnu motivaciju i kada to konačno ostvarite osećaj je neverovatan", smatra srpski teniser.

Trofej Vimbldona je 26. u karijeri Novaka Đokovića, koji kaže da "ne želi sada da stane".

"Želim još Vimbldona i još trofeja. Za ovo sam rođen. Želim da budem teniski šampion i neću sada da stanem", poručio je on.


ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар