Žene koje su redovno gledale romantične filmove u realnom životu imale su teškoće da pronađu partnera i ostvare uspešnu vezu

Dvoje se sretnu, zaljube već na prvi pogled, zbog ljubavi se promene, spremni su da žrtvuju sve... i "hepi end" je zagarantovan, krunisan brakom i apsolutnom srećom. Koliko puta ste odgledali ovaj scenario u filmovima romantičnog žanra?

U njima posebno uživaju žene, priželjkujući da su na mestu glavne heroine, koje su po pravilu lepe i voljene i nalete na princa koji je, po pravilu, zgodan, lep, osećajan i veran. Ali, u stvarnom životu je sasvim drugačije, pa iako smo svi manje ili više svesni toga, mnogi uporno nastoje da žive u romantičnoj bajci. Tim stručnjaka sa Univerziteta u Škotskoj analizirao je 40 najpopularnijih ljubavnih filmova snimljenih od 1995. do 2005. godine. Zaključak je da je većina onoga što se događa izrazito nerealno. Anketirano je 200 žena, a one koje su redovno gledale romantične filmove u stvarnom životu imale su teškoće da pronađu partnera, ostvare uspešnu vezu i manje su komunicirale sa voljenim očekujući da će sam naslutiti njihove želje i potrebe.

Stručnjaci tvrde da romantične komedije šalju poruku da postoji neko ko je idealan za nas i da ćemo se u životu sasvim sigurno sresti. Takođe i podstiču egoizam u vezi, jer su glavne glumice uglavnom razmažene.

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар