Luksuzna jahta „Eclipse“ ruskog milijardera i vlasnika Fudbalskog kluba Čelsi Romana Abramoviča će ubuduće moći da se iznajmi. Cena nedeljnog zakupa lepotice koju je Abramovič pre samo šest meseci platio 300 miliona funti je 1,25 miliona funti!

Najveća privatna jahta na svetu ima dva bazena, dva helikoptera, teretanu, salon lepote, bioskopsku salu, pa čak i podmornicu!

Abramovič je na jahti proveo svega nekoliko sati. Ovu grdosiju opslužuje 70 ljudi, ima protivraketni sistem odbrane i neprobojna stakla.

Bezbednost putnika je na najvišem nivou, obzirom da plovilo u najkraćem roku može da se napusti sa mini podmornicom, koja može da se kreće na dubini do 50 metara.

Osim toga, postoji mnogo prostora za zabavu. „Eslipse“ ima 15 dvokrevetnih soba opremljenih luksuznim kupatilima i televizorima od 72 inča. Gostima su na raspolaganju i sauna, parna soba i đakuzi.

Privatnost je zagarantovana, jer je jahta opremljena specijalnim "protiv paparaco štitom". Dakle, ako se neko usudi da je slika, specijalni laserski zrak uništava efekte.

Abramovič je jahtu ustupio „SuperIachtsMonaco“ iz Monte Karla, a potencijalni zakupac treba bi ima definitivno dubok džep. Cena za jedan dan iznajmljivanja je neverovatnih 175.000 funti. Pored toga, svaki rezervoar goriva 400.000 funti.

Ruski milijarder je već vlasnik tri luksuzne jahte, a „Eclipse" je naručio još 2006. Posle tri godine brod je napustio brodogradilište u Hamburgu, a potom je prošao poslednji test na moru u Norveškoj.

U junu je Romanova druga jahta „Luna“, dugačka 135 metara, napravila haos u Veneciji. Naime, Abramovičeva devojka Darija Žukova je bez jače polovine stigla na festival u Veneciji, ali veličina jahte je smetala i meštanima i turistima.

Jahta je, naime, upropastila pogled na Trg "San Marko", jer umesto da uživaju u lepotama bili su primorani da sede u hladu ogromnog broda, gledaju u heliodrom, zatamnjene prozore i tri sprata jahte, koja je veća od prosečne kuće u Veneciji.

Gradonačelnik Venecije Đorđo Orsoija je tada izrazio ogorčenje i zapretio da će uvesti dodatne poreza na velike jahte.




ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар