Revijom tamburaških hitova u izvođenju čuvenog „Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine“ uz nastupe poznatih pevača, u petak u Deronjama na glavnoj bini u 20.30 zvanično će početi četvrti po redu „Tamburica fest 2011“, na kojem će do nedelje, 3. jula da se predstavi više od 40 orkestara iz devet zemalja, od čega 11 u takmičarskoj konkurenciji.

Svetski tamburaški festival obeležiće i solistički koncerti zvezda estrade, najpre u petak, nastupom Šabana Šaulića, subotu uveče Dženana Lončarevića a u nedelju festival „zatvara“ Zvonko Bogdan sa svojim orkestrom u „pojačanom“ sastavu.

- Očekujemo oko 80.000 posetilaca, kao i prethodnih godina i uveren sam da će uživati u vatrometu tamburaških hitova sa svih meridijana – kaže Jovan Adamov, umetnički direktor festivala.

Za prestižne nagrade takmičiće se „Zorule“, „Romansa“, „Gusle“ i „Kraguji“ (Srbija), „Vizin“ (Mađarska), Gradski orkestar Pljevlja (Crna Gora), „Lale sa Moriša“ (Rumunija) „Požeški tamburaši“ i „Sjenske“ (Hrvatska), „Gradiški tamburaši“ (BiH), „Tamburjaši“ (Slovenija) a u revijalnom delu programa instrumente donose muzičari raznih profila iz Italije, Austrije, Grčke i svakako domaćini.

Cene ulaznica su 250 dinara, a obezbeđen je i besplatan parking za 5.000 vozila.

Izvor: Novosti.rs

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар