Nedavni susret predsednika Srbije Borisa Tadića i sarajevskog kantautora Edina Dervišhalidovića alijas Dina Merlina na Baščaršiji rezultiraće velikim povratničkim koncertom bosanske zvezde u „Beogradskoj areni“! Srdačan razgovor dvojice rođenih Sarajlija nije bio nimalo slučajan, kao što su neki to mogli da pomisle, već isplaniran u nameri da Tadić nagovori Merlina da konačno promeni svoje tvrde stavove u vezi s gostovanjem u Srbiji!
“ Prilikom njihovog susreta u Sarajevu, Tadić i Merlin su između ostalog popričali o uslovima muzičarevog eventualnog dolaska u Srbiju. Tada ga je Boris uputio na svog dobrog prijatelja, stručnjaka iz oblasti marketinga, koji bi bio voljan da preuzme organizaciju Merlinovog koncerta u 'Areni'. Bosanski pevač je zatražio honorar od 300.000 evra, ali i ne samo to, već i procenat od prodatih ulaznica”, ispričao za „Alo!“ izvor blizak bosanskoj pop zvezdi i dodaje da su pregovori zapeli upravo zbog finansijskog momenta. “Honorar koji Merlin traži jeste ogroman, ali to je cena njegovog prvog posleratnog koncerta u Beogradu. Tadićevi prijatelji pokušavaju da izboksuju malo nižu cenu, ali za sada Dino ne želi da spušta svoju zaradu. Ipak, po svemu sudeći, sve ide u pravcu konačnog dogovora, na zadovoljstvo Merlinove publike u Srbiji “, zaključuje ovaj izvor. U Predsedništvu Srbije rečeno je da je Tadić pružio podršku Merlinu u vezi s predstojećim koncertom u Beogradu, ali da on nema nikakve veze sa organizacijom tog koncerta. “Predsednik Tadić ne organizuje koncerte. Tokom njegovog susreta sa Merlinom u Sarajevu, predsednik je samo dao podršku Dinu, koji odavno planira da održi koncert u Beogradu. Predsednik je samo konstatovao da bi bilo lepo kada bi taj koncert bio održan, ali niti je povezivao Dina sa bilo kim u Beogradu, niti ima bilo kakve veze sa organizacijom ovog koncerta”, rečeno je u Predsedništvu za „Alo!“. I menadžer bosanskog pevača Asim Kraljić je potvrdio da će Dino do kraja godine zapevati u Beogradu, ali je demantovao da su u planu tri nastupa.
“Ma kakva tri koncerta, biće samo jedan do kraja godine. Ništa još nije ugovoreno, niti potpisano, ali priča o koncertu ima korene odavno. Mi se nadamo da će to biti „Beogradska arena“ i ne mogu vam otkriti s kim pregovaramo niti vam mogu otkriti tačan datum jer dogovor još nije postignut. Ono što mogu da vam kažem je da ćete biti veoma pozitivno iznenađeni, i to vrlo brzo”, za „Alo!“ je izjavio Kraljić. Bilo kako bilo, kantautor će profitirati od posete Beogradu.

Izvor: Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар