Iako je na estradi već gotovo 30 godina, Lepa Brena i dalje izaziva nepodeljenu pažnju javnosti, a poslednji put je postala tema razgovora nedavno, kada je otpočela, kako su ga mnogi nazvali, muzički rat sa Svetlanom - Cecom Ražnatović.

Sve je počelo kada je folk diva ispalila svoj „Metak sa posvetom“ upravo u momentu kada je i Ceca u prodaju pustila novu pesmu „Šteta za mene“. Usledili su komentari, poređenja dve numere, kao i predviđanja ko će izaći kao pobednik. Međutim, kako nam je otkrila, ona smatra da to nije rat već dobra reklama.

- Konkurencija je zdrava stvar i cela ta zbrka i gužva i Ceci i meni će dobro doći jer je to pre svega dobar marketing. Mislim da će na dobitku biti samo publika, koja će moći da odabere ono što joj se više dopada. Ali, po informacijama koje ja imam, „Metak“ trenutno na terenu nema konkurenciju - na početku razgovora istakla je jedna od najvećih zvezda u regionu, a o pesmi Svetlane - Cece Ražnatović „Šteta za mene“ nije mogla ništa da kaže.
- Nisam je još čula, zaista - rekla je folk zvezda i istakla da će se njen album na kioscima pojaviti mnogo kasnije od Cecinog.

- Ne bih mogla precizno da vam odgovorim na pitanje kada će se „Začarani krug“ pojaviti u prodaji na kioscima, ali recimo da je mesec dana vreme za koje možete očekivati kompletan album. U prodaju smo pustili i pesmu „Biber“, koju je uradio Željko Joksimović - rekla je ponosno Brena, koja je najviše fascinirana pesmom Dragana Brajovića Braje „Stakleno zvono“, ali ističe da ima mnogo autora na svom novom albumu.
- Imam zaista mnogo različitih autora po muzičkom senzibilitetu. Tu je Petar Grašo, koji je na tekst Antonije Šole uradio „Metak s posvetom“, zatim Perica Zdravković, koji je potpisao numeru „Još sam živa“. Hari Mata Hari mi je uradio pesmu „Briši me“, a tu je i Braja, koji me fascinirao pesmom „Stakleno zvono“. Romario je napisao „Uradi to“, a Kiki Lesendrić „Valja se“ i „Ćutim ko stvar“. Tu je i Željko Joksimović, koji je uradio „Biber“ i „Ne bih ja bila ja“ - nabrojala je Živojinovićeva svih devet pesama sa novog albuma, a nakon toga je pričala je i o koncertu u Beogradu koji je najavljivala za leto, ali joj je prema pisanju medija planove osujetio Zdravko Čolić, koji je koncert zakazao za 25. jun.
- Koncert u Beogradu ću svakako održati, ali sam odustala od otvorenih prostora jer sam se kroz karijeru, čini mi se, najviše savetovala sa meteorolozima. Pošto više ne mogu da se pouzdam u vremensku prognozu, za sada mogu da kažem da će koncert biti u zatvorenom prostoru. Ako Tina Tarner i Selin Dion pevaju u zatvorenom, zašto ne bih i ja?- zapitala se Brena, a na naše pitanje gde će održati koncert, kao i da li će se pojaviti na Čolinom koncertu, nije želela da nam odgovori.
- Javiću vam blagovremeno! - rekla je Lepa Brena kroz smeh i potvrdila da će ponovo zakazati koncert u Osijeku, koji je u martu bila primorana da otkaže zbog protesta domobrana.
- Zakazaću ga ponovo, zašto da ne? Taj koncert nije naišao na podršku koja je potrebna u organizacionom smislu, a pošto sve što radim, radim veoma profesionalno, to očekujem i od ljudi sa kojima sarađujem - tvrdi najveća zvezda bivše Jugoslavije, koja bi na trgu svoje rodne Tuzle trebalo da dobije i spomenik.
- To mi je zaista velika čast čak i ako ne dođe do realizacije. U Tuzli sam rođena, u Brčkom sam odrasla, i sam taj gest Tuzlaka za mene kao čoveka i kao umetnika je velika satisfakcija, koja me iznova tera da budem još bolja u nameri da ljudima pružim nešto lepo - rekla je folk pevačica, koja će se pojaviti 18. juna u „Beogradskoj areni“, ali ne da bi održala koncert, već da bi pružila podršku finalistima „Zvezda Granda“.
- Svake godine imam favorita, ali ne bi bilo fer prema ostalim takmičarima da to sada otkrijem. Svakako ću se pojaviti u „Areni“, jer će to kao i do sada biti spektakl kojim ćemo zaokružiti ovu sezonu „Zvezda Granda“. Iskreno se nadam da će pobednik pametno iskoristiti šansu koju će dobiti od „Granda“ - zaključuje vlasnica „Grand“ produkcije.

Prema Milanu nemam emocije!

Povratak jedne od uzdanice „Zvezda Granda“ Milana Stankovića na javnu scenu, ali ne u produkciji u kojoj je ponikao, već na Televiziji „Prva“, naveo je Lepu Brenu da za „Alo!“ otkrije svoje mišljenje o prekidu saradnje sa tim pevačem.
- U biznisu nema emocija. Da biste bili uspešni u poslu, saldo mora da bude pozitivan, a obe ugovorne strane zadovoljne. Nisam ja to izmislila, to je osnovni postulat ozbiljnog poslovanja - tvrdi Živojinovićeva i ističe da i te kako očekuje povraćaj novca od mladog pevača.
- Situacija je u poslovnom svetu veoma jasna. Sa svakom od zvezda „Granda“ postoji ugovor, gde su jasno definisane obaveze obe strane. To je isto kada biste u prvotimca Crvene Zvezde uložili da bi postao nešto, a on otišao u neki evropski klub, a da vi pri tom ne dobijete obeštećenje - rekla je Brena za „Alo!“.

Brena: Nije važno šta je Karleuša rekla!

Iako najpre nije želela da komentariše izjavu Jelene Karleuše koja je Cecinu i njenu pesmu nazvala s*anjem, u razgovoru za „Alo!“ Lepa Brena se ipak osvrnula na status JK na „fejsbuku“.
- Znate kako se kaže: „Nije bitno šta se kaže, već ko kaže“ - izjavila je Brena, a za komentare drugih kolega, od kojih je najupečatljiviji onaj u kojem je Vesna Zmijanac njeno pevanje nazvala kritičnim, kaže da je njen jedini sudija publika.
- Nemam nameru da se bavim pričama. Moj jedini sudija je moja publika. Znate kako, to me podseća na situaciju kada kod nas dolaze veliki državnici, pa se nekome sviđaju, nekome ne - objasnila je folk zvezda za naš list.

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар