Novak Đoković pobednik je Masters turnira u Madridu nakon što je u dva seta savladao "kralja šljake" Rafaela Nadala i prekinuo njegov niz od 37 pobeda na najsporijoj podlozi - 7:5, 6:4!

Nadal je dugim, dubinskim loptama lako stigao do 15:40 ali je Novak sa tri vezana poena uz pomoć sjajnih forhenda, preokrenuo i zatim sačuvao servis.

Srpski teniser se revanširao Špancu i odlučno je napao njegov servis u drugom gemu, došao do brejk lopte i onda fantastičnim riternom izbacio Nadala iz koloseka pre nego što je snažnim forhendom poveo sa 2:0. Đoković nije imao problema da se nadoveže na brejk i bez izgubljenog poena pripao mu je i treći gem na meču.

Novak je nastavio sa neverovatnim tenisom, pogađao je iz svih situacija i Nadal je još jednom ostao bez servis gema. Srpski teniser je brzo došao do 40:0, a zatim i iskoristio drugu brejk loptu za četvrti uzastopni gem!

Vođstvo od 4:0 opustilo je drugog tenisera sveta, a Nadal je to odmah iskoristio da kazni Đokovića i sam dođe do trostruke brejk šanse. Novak je spasio prvu loptu, ali je duplom servis greškom poklonio bez borbe prvi gem Špancu na meču - 4:1. Nadal je konačno zadržao servis gem iz trećeg pokušaja i smanjio rezultat na 4:2.

Fantastična bekhend dijagonala donela je Đokoviću 15:0, a novi viner uneo je sigurnost srpskom teniseru koji je bez izgubljenog poena zadržao brejk prednosti i poveo sa 5:2.

Novak nije uložio puno truda u osmom gemu već je sav fokus prebacio na sopstveni servis i osvajanje prvog seta. Drugi teniser sveta je poveo sa 30:0, a onda neshvatljivo na mreži već viđen viner poslao u pravcu Nadala koji je "pasing šotom" smanjio na 30:15. Gubitak tog poena kao da je poremetio Đokovića koji je omogućio Špancu da se vrati u meč i smanji na 5:4.

Nadal je ponovo servirao za ostanak u setu i posle puno muka i čak 15 minuta, maratonski gem je pripao prvom teniseru sveta. Tri set lopte je spasio Španac, Novak je imao šansu, ali posle sat vremena Nadal je konačno došao do izjednačenja - 5:5.

Naporan prethodni gem nije sprečio Đokovića da na svoj servis dođe do 6:5, a onda i trostruke brejk šanse! Novak je napao i iskoristio je kraću loptu Nadala da izađe na mrežu i pošalje lopticu koja se od sajle odbila na stranu Španca.

Gubitak prvog seta razljutio je Nadala koji je odmah došao do brejka i poveo sa 1:0. Španac je poenom godine došao do trostruke brejk šanse, a zatim i vinerom okončao prvi gem u drugom setu. Novak je na najbolji način odgovorio i brzo stigao do 40:15, a onda se vrh mrežice okrenuo na Nadalovu stranu i pomogao Špancu da spasi prvu brejk loptu. Ipak, nakon kraće razmene udaraca srpski teniser je neumoljivim bekhend vinerom vratio brejk - 1:1!

Novak je bio blizu novog brejka u četvrtom gemu, ali je Nadal smirenim servisom otklonio opasnost i zadržao rezultat u egalu (2:2). Gem po gem serija nastavljena je do 4:4. Đoković je u osmom gemu napao servis Španca, ali nije uspeo da stigne dalje od 40:40.

Novak je strpljivo izgradio sledeći gem i preneo pritisak na Nadala koji je servirao za ostanak u meču, ali nije uspeo u toj nameri. Đoković je došao do trostruke brejk šanse, prvi teniser sveta je spasio prvu meč loptu, ali je bekhend slajs poslao u aut i treći put ove sezone kapitulirao protiv nepobedivog Novaka!


Odlična zarada

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар