Pre zasluženog odmora u Monte Karlu, do nastupa na Rolan Garosa u Parizu sledeće nedelje, Novak Đoković je sa devojkom Jelenom skoknuo do Kana.

A tamo, onako šeretski, u elegantnom sivom odelu sa belim prugama i sivoj košulji, prošetao je modnom pistom ko profesionalni maneken.
Nole je bio centralna figura okupljenog svetskog džet-seta na reviji sa koje je sav prihod bio namenjen za pomoć Japanu posle katastrofalnog zemljotresa.
Za trenutno najpopularnijim i najboljim teniserom planete su se preksinoć okretale mnoge lepotice, ali najupornija je bila topmodel Naomi Kembel, koja je susret u Kanu iskoristila da poleti u zagrljaj našem Đokoviću. Ona mu je tom prilikom pridržala i reket, koji je na aukcijskoj prodaji dostigao cenu od 28.000 evra! Sve to je ipak s bezbedne udaljenosti posmatrao dečko Crne Gazele - ruski biznismen Vladimir Doronjin.
Zajedno sa Đokovićem, na pisti se pojavila i Grejs Hajtauer, supruga čuvenog glumca i predsednika žirija ovogodišnjeg Kanskog festivala, Roberta De Nira. Inače, De Niro je veliki fan Đokovića i u više navrata podržavao je našeg tenisera iz svečane lože, najčešće tokom US Opena u Njujorku.
Komplimente na račun Noletove igre i manekenskog izgleda nisu štedeli ni čuveni modni kreator Roberto Kavali, kultna glumica Džejn Fonda, Vini Forsit, Rosario Doson, Barbara Beker, Tao Okamoto, Sesil Lopez… Opet, verovatno su mu najdraže čestitke, pored onih od Naomi, bile one koje su stigle od supermodela Karoline Kurkove i Viktorije Silvšted.
Na kraju, Nole se pozdravio sa svima i otputovao u Monte Karlo, gde će narednih dana uživati isključivo u društvu devojke Jelene Ristić.

Problematična crna gazela!
Nole, dobro si ti prošao u susretu sa Naomi. Crna Gazela je poznata po nasilničkom ponašanju, pošto je od 1998. do 2008. godine u 10 navrata optuživana za napade na zaposlene u modnoj industriji, a jednom prilikom je nasrnula i na dvojicu policajaca. Na meti su joj se još nalazili i lični asistenti, spremačice, aerodromsko osoblje, zbog čega joj je doživotno zabranjeno letenje britanskim avio-kompanijama. Srećom, teniseri joj još nisu meta…

Novak sutra protiv Hjuita
Nole će učestvovati na egzibicionom turniru u Parizu (od 18. do 21. maja). Pored njega, biće prisutni i Britanac Mari, Švajcarac Vavrinka, Španac Verdasko, Hrvat Ljubičić, Francuzi Gaske, Conga, Monfis, Simon, Ljodra i Šardi, kao i Australijanac Hjuit, protiv koga će Đoković igrati sutra (13).

Đoković u 10 tačaka
1 Broj igrača koji su pobedili Nadala dva puta na šljaci u istoj sezoni (Madrid, Rim).
2puta Novak je pobedio Nadala i Federera, jednog za drugim. Savladao ih je u polufinalu i finalu ovogodišnjeg Indijan Velsa, kao i 2007. godine u Montrealu.
3 titule na šljaci je osvojio Đoković u poslednje tri nedelje (Beograd, Madrid, Rim).
4 titule na šljaci osvojio je Novak Đoković od 2003. do 2010. godine.
5tenisera i teniserki je od početka „open ere“ (1968. godine) započelo sezonu skorom 37-0. Novak je prvi kome je to pošlo za rukom još od 1997. godine i identičnog učinka Martine Hingis. Jedinu dužu seriju na startu sezone u muškoj konkurenciji imao je Džon Mekinro - 42 pobede, 1984. godine.
6Ako pobedi u prvom kolu Rolan Garosa, Đoković će postati šesti čovek u istoriji sa 40 pobeda u nizu (tu se računaju i dve pobede iz decembra 2010. godine sa Dejvis kupa). Poslednji koji je ostvario taj rezultat bio je Federer 2006-2007. godine.
7trijumfa Novak je zabeležio u 2011. godini protiv Nadala (četiri) i Federera.
8Ukoliko dobije narednih osam mečeva, Srbin će oboriti rekord „open ere“, koji drži Giljermo Viljas sa 46 uzastopnih pobeda (1977. godina).
9setova izgubio je drugi igrač sa ATP liste u prethodnih 37 duela. Devet puta Novak je svoje rivale dobijao sa nulom.
10U 37 mečeva, Đoković je 10 puta pobedio igrače rangirane u top 5.

I još...
41,270,015 kilometara je prešao Novak Đoković na pobedničkom putu
155 asova je zabeležio
75 odsto poena je osvojio na prvi servis u 2011. godini
70 odsto brejk lopti je spasao
50 odsto brejk lopti je iskoristio

Izvor: Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар