Može mnogo bolje! Danica - Nina Radojičić je sa pesmom „Čaroban“ zauzela tek 14. mesto u finalu takmičenja za „Pesmu Evrovizije“, koje je u subotu održano u Diseldorfu. Uprkos lošem plasmanu, Nina je ostavila mnogo bolji utisak nego što pokazuje bodovni saldo!

Nisam razočarana jer je za mene ovo veliki uspeh. Ponosno sam branila boje naše zastave i svoju zemlju predstavljala u najboljem svetlu. Ovo je muzičko takmičenje i treba da pobedi onaj kome je publika dala najviše glasova. Zadovoljna se vraćam u Srbiju“, rekla je Nina nakon finalne večeri.
Ona je sa pop pesmom „Čaroban“, čija je autorka Kristina Kovač, osvojila ukupno 85 bodova. Nina je slično kao i u prvom polufinalu, pre nekoliko dana, imala malu tremu, ali je priredila i upečatljiv scenski nastup sa tri prateće pevačice u šareno-psihodeličnom retro duhu šezdesetih.
U finalu su glasale sve 43 zemlje učesnice dva polufinala i finala, a svaka je bodove raspoređivala po principu „pola-pola“, SMS glasovi gledalaca i stručni žiri. To je dovelo do neizvesnosti i bilo je manje „bratskog“ glasanja. U finalu, naša pesma nijednom nije dobila maksimalnih 12 bodova, a najviše smo dobili o bivših republika SFRJ, Slovenije i BiH po 10, odnosno Hrvatske i Makedonije po osam bodova. Od zemalja u kojima postoji brojnija srpska dijaspora, najviše bodova, sedam za „Čaroban“ stiglo je iz Austrije, kao i šest iz Švajcarske i Norveške. Srbiji je šest bodova dala Poljska, pet San Marino i Litvanija, četiri Španija, a jedan Albanija. Srbija je 12 bodova dala BiH, a 10 Sloveniji.
Prvo mesto osvojio je Azerbejdžan. Muško-ženski duo El i Niki sa pop-rok pesmom „Running Scared“ osvojio je 221 bod i tako svojoj zemlji doneo prvu pobedu na prestižnom takmičenju. Druga je bila Italija, a treća Švedska.

Bosanci šesti, a Slovenci 13!
Od tri izvođača sa prostora bivše Jugoslavije u finalu, najbolje je prošao Dino Merlin, predstavnik BiH, koji je zauzeo šesto mesto sa pesmom na engleskom jeziku „Love in Rewind“, dok je Slovenka Maja Keuc sa „No One“ stigla do 13. mesta. Hrvatska i Makedonija su ispale u polufinalu, a Crna Gora nije ni učestvovala.

Ispalili nas Grci, Rusi...
Za razliku od prethodnih godina, ove nijedan bod nismo dobili od „bratske“ Rusije, kao ni od suseda Bugara, Rumuna i Mađara. Nismo dobili ništa ni od Nemačke, Švedske i Francuske, gde je brojna populacija naših iseljenika. Međutim, najviše su nas razočarali „braća“ Grci, koji nam takođe nisu dali nijedan bod. (Alo)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар