Čarobna Danica - Nina Radojčić, koja se preksinoć plasirala u finale, ne da je osvojila samo simpatije publike, već je postala i miljenica među takmičarima.

Imala sam malu tremu, ali sam je savladala. Najvažnije je da smo se plasirali u finale i da smo ostvarili naš cilj“, rekla je Nina, koja će u subotu u finalu, u kojem će učestvovati 25 takmičara, pevati pretposlednja. Nini su svi takmičari čestitali ulazak u finale, a da je omiljena u Diseldorfu, govori i to da je na žurki koju su pravili predstavnici San Marina jedino ona vraćena na bis.
-To je tačno i bilo je vrlo iznenađujuće! Nina je bila pozvana da nastupi i na nekim drugim promotivnim partijima i više puta se dogodilo da je vraćaju na bis! Ona ima specifičan šarm koji pleni! - rekla je Duška Vučinić-Lučić i dodala da su svi oduševljeni što ne kršimo tradiciju i što pevamo na našem jeziku.
- Skandinavcima se veoma dopada. Međutim, ono što nas je potpuno obradovalo je to što se celoj Evropi dopada naša želja da nastavimo tradiciju i da pevamo na maternjem jeziku. Čak su i Britanci konstatovali da pesma jeste prelepa i na engleskom jeziku, ali kada se peva na srpskom, ima neku posebnu čar i draž - dodala je Duška.
Večeras se održava drugo polufinale, na kome učestvuje i Dino Merlin, predstavnik BiH, koji je jedan od favorita za pobedu.

Hrvati razočarani
Predstavnica Hrvatske Darija Kinzer nije se plasirala u finale, što je razočaralo naše susede. Mnogi je okrivljuju jer je pevala na engleskom, a ne na maternjem jeziku, neki zameraju i to što nisu poslali nekog svog, jer kako kažu, Darija nije Hrvatica.
- Meni je jedino žao što je nama sve „tuđe“ bolje, slađe, lepše. Ova cura nije Hrvatica, a predstavljala je Hrvatsku. Zašto nije neko od naših pevača išao na „Evrosong“? Zašto smo pevali na engleskom? - jedan je od komentara.

Večeras drugo polufinale
1. Austrija
2. Belorusija
3. Belgija
4. Bosna i Hercegovina
5. Bugarska
6. Kipar
7. Danska
8. Estonija
9. Makedonija
10. Irska
11. Izrael
12. Litvanija
13. Moldavija
14. Rumunija
15. Slovačka
16. Slovenija
17. Švedska
18. Holandija
19. Ukrajina



ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар