Građani Tuzle, njih pedesetak,obratilo se pismom načelniku opštine ovog grada Jaminu Imamoviću, u kome su izneli inicijativu da se Lepoj Breni podigne spomenik u centru grada.

Kao jedan od razloga inicijatori navode i taj što je ona jedna od najpoznatijih Tuzlanki koja je ime rodnog grada pronela širom sveta. Njima ne smeta što je ona samo rođena u Tuzli, dok je detinjstvo provela u Brčkom i smatraju da ako su građani mogli da podignu spomenik Madoni u njenom rodnom mestu, mogu i oni Breni.

„Brena je jedna i jedina, bila je poslednja prava zvezda ovih prostora i to je ostala. Znam da joj mnogi zameraju to što je napustila Tuzlu i Bosnu, što živi u Beogradu, pa čak pominju i neko njeno slikanje u uniformi, ali ja znam koliko je ona veliki čovek “, kaže Enis Pižurica, jedan od pokretača ove inicijative.

I dok inicijatori ove akcije čekaju odgovor opštinskih vlasti, spremaju se da pevačicu i zvanično obaveste o svojoj ideji i nadaju se da će jednog dana otkriti njen spomenik krasiti centar Tuzle. Kada može Mostar da ima Brusa Lija, mogu i oni Brenu.

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар