Nakon uspeha koji je postigao reklamnim spotovima za jednu vrstu sladoleda, slavni modni dizajner Karl Lagerfild premijerno je na Kanskom festivalu u ponedeljak prikazao kratki film The Tale of a Fairy inspirisan modnim brendom Chanel

Glavni dizajner i kretivni direktor modne kuće Chanel Karl Lagerfild, čije modele su crvenim tepihom Kanskog festivala s ponosom prošetale mnogobrojne generacije filmskih diva, odlučio je da se oproba i kao režiser ne samo reklamnih spotova, već i jednog ozbiljnijeg ostvarenja. Tako je ovaj sedamdesetsedmogodišnji umetnik nemačkog porekla snimio umetnički film The Tale of a Fairy u trajanju od dvadeset i pet minuta kojim je iskazao počast svim glamurozno bogatim ženama koje su se otimale za komade odeće koju je on dizajniranirao, bez razmišljanja o njihovoj astronomskoj ceni.



U glavnoj ulozi vile, tokom cele priče mahom u toplesu, našla se dvadesettrogodišnja danska manekenka Freja Beha Eriksen čiji lik u Monte Karlu pomaže aristokratama da osvoje novac na ruletu. Veći deo filma urađen je u crno-beloj tehnici, a sniman je u velelepnom zdanju na francuskoj rivijeri. Uz Freju se u ovom ostvarenju pojavljuju i modeli Amanda Harlek, Kristen MekMenami, Bjanka Balti, Batist Đabikoni, Bred Kening, Džejk Dejvis, Mark Vonderlu, Oriol Elkaćo, Sebastijen Žondo, Set Kulman, ali i jedna prava filmska zvezda, francuskinja Ana Muglalis.

- One sve nose kreacije iz Cruise kolekcije, a radnja filma bavi se specifičnom vrstom žena koje sebi mogu da priušte ovakvu odeću. I kolekcija modela za krstarenje i film namenjeni su pravim ženama iz Kana, ženama koje kupaći kostim uklapaju uz prave bisere i dijamante. Uostalom, u vodu se ionako ne može ući sa lažnjacima – rekao je Lagerfild o filmu za koji kritičari smatraju da svojom nepredvidivom energijom i dekadentnim glamurom umnogome podseća na stil legendarnog italijanskog režisera Federika Felinija.

Premijeri filma održanoj u ponedeljak prisustvovala je i američka glumica i manekenka Blejk Lajveli koja je nedavno postala novo zaštitno lice modne kuće Chanel, a su sa makar po jednim Lagerfeldovim odevnim komadom na sebi pojavile su se i britanska voditeljka Aleksa Čang, francuske glumice Vanesa Paradi i Klemens Poezi i dobar deo glumačke postave.

Pogledajte film The Tale of a Fairy:





ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар