Osam zemalja regiona po drugi put će se zajednički predstaviti na filmskom marketu u okviru ovogodišnjeg Kanskog festivala, koji se održava od 11. do 22. maja.

„Regionalni paviljon će i ove, kao i prošle godine, okupiti filmske stvaraoce iz zemalja - partnera, sa mogućnošću da se sretnu sa kolegama, organizuju sastanke i nađu načine za realizaciju svojih projekata“, navodi se u saopštenju Filmskog centra Srbije.

Tako će se na ovom najvećem svetskom filmskom marketu zajedno predstaviti Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kipar, Makedonija, Bugarska, Slovenija i Srbija.

Kako je saopšteno iz Filmskog centra Srbije, domaću kinematografiju predstaviće osam filmova najnovije produkcije, a Srbija će imati i predstavnika u zvaničnoj selekciji.

Reč je o filmu „Loverboy“ rumunskog reditelja Katalina Mituleskua, koji je rađen u koprodukciji Rumunije, Švedske, i Srbije. Dve projekcije ovog ostvarenja zakazane su za 18. maj, a biće održane u sali „Debussy“ u okviru programa „Izvestan pogled“ kojim predsedava Emir Kusturica.

Na marketu Kanskog festivala iz srpske produkcije biće prikazani filmovi „With Fidel, Whatever Happens“ Gorana Radovanovića, „Jelena, Katarina, Marija“ Nikite Milivojevića, „O Gringo“ Darka Bajića, „Montevideo, Boge te video“ Dragana Bjelogrlića, „Miris kiše na Balkanu“ Ljubiše Samardžića, „Neprijatelj“ Dejana Zečevića, „The Box“ Andrijane Stojković i „Crna Zorica“ koju režiraju R. Pavković i C. Hadjicharalambous.



Odlična zarada

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар