Svetlana - Ceca Ražnatović, koja će provesti osam meseci u kućnom pritvoru i isplatiti milion i po evra nakon što je sud prihvatio nagodbu o priznanju krivice da je nezakonito prodala 10 fudbalera Obilića za 4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara, sama sebe je u fudbalskom klubu amnestirala od krađe.

TRANSFERI - Ljubinko Jeftić, sportski direktor Obilića, potvrdio je naime da je Skupština kluba 2003. godine odlučila da ne tereti predsednicu za transfere, uz obrazloženje da je „vitezovima” dala više nego što duguje.
Tomo Zorić, portparol Republičkog javnog tužilaštva, rekao je da Tužilaštvo ne može da utiče na Obilić da upotrebi svoje pravo i traži odštetu od bivše predsednice, iako je fudbalski klub samo deo sportskog društva koje je društvena svojina.
- Svesni smo da FK Obilić jeste sportsko društvo, da je društvena svojina. Specifičnost našeg zakonodavstva jeste da je ovde bila stvar fudbalskog kluba da li će istaći imovinsko-pravni zahtev. Ne može Tužilaštvo naterati FK Obilić da podnese zahtev ako to neće - rekao je Zorić u emisiji „Insajder”.
Ražnatovićeva je predsednica kluba od 1998. godine i na toj poziciji nalazi se i danas, iako je klub iz elitnog ranga završio u minornoj Prvoj beogradskoj ligi. Dakle, na čelu kluba bila je i 2003. godine, kada je Skupština donela odluku da joj oprosti dugove.
Žarko Nikolić, bivši predsednik Obilića, objasnio je zašto je Skupština amnestirala Cecu.
- U Skupštini kluba se nalazila cela njena familija, imate to u zapisniku sa sednice - rekao je Nikolić.
Odgovor na pitanje ko je vlasnik Obilića u principu je jednostavan. Klub se nalazi u sklopu sportskog društva koje je nosilac prava korišćenja stadiona. Željko Ražnatović Arkan je pokušao 1998. da prevede stadion na fudbalski klub, a zahtev za legalizaciju odbila je Republička agencija za privatizaciju. Zbog neplaćenog poreza i duga prema javnim preduzećima 2006. je blokiran račun kluba.

Elektronska narukvica stiže u junu
Prema informacijama kojima raspolaže B92, folk pevačica i njena sestra mogle bi početkom sledećeg meseca da počnu izdržavanje kazne kućnog pritvora uz nošenje elektronskih narukvica nakon što je sud prihvatio nagodbu o priznanju krivice. (24sata.rs)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар