Adriana Čortan rešila je da zapuši usta svima koji su proteklih dana pričali kako je ona obrukala novinarsku profesiju prevodeći Novi Sad kao “New Now“. Odlučivši da javnost
i pokaže da zna engleski jezik, ona se sinoć zaputila na snimanje emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem“, koju će gledaoci moći da vide u petak. Adrianu smo sreli ispred studija pred početak snimanja, u trenutku dok se trojici mladića pravdala kako je ona već godinama u svom društvu poznata po tome da imena naših gradova u šali prevodi na engleski jezik, i da joj je to u TV emisiji slučajno izletelo iz usta.
Više puta sam u životu izgovorila 'New Now' nego Novi Sad, a bukvalno prevođenje je stara zezancija u gradu. Ne želim da se ubeđujem sa ljudima koji stvarno misle da ja bukvalno prevodim imena naših gradova na engleski jezik! Da zaista radim tako, onda bih prevela i Suboticu i ostale gradove. Uvek će biti zlobnih komentara i zluradih ljudi, koji su likovali i mojim lapsusom nahranili svoju zlobu. U Srbiji se nekome dogodi popularnost samo ako mu se omakne. Ako ćemo tako da gledamo, onda je mene moj peh vinuo konačno u zvezde(smeh)! Srbija se malo čemu smeje, a ja sam uspela da je nasmejem“, rekla je Čortanka za portal svet.rs. Ona je dodala da se lapsus dogodio pre mesec i po dana, i nije želela da otkrije koji od kolega sa TV Avala se našalio na njen račun, pa je dotičnu izjavu uvrstio u jedan od džinglova koji je emitovan pre nekoliko dana. „Kolegi nisam zamerila!", kaže voditeljka koja je uz pomoć Ivana Ivanovića pred publikom pročitala imena deset naseljenih mesta iz regiona, naravno bukvalno prevedenih na engleski jezik. „Subotica – Small Saturday, Bajina Bašta – Baya's Garden, Lebane - Bread No, Palilula – Burning Pipe, Mali Mokri Lug – Little Wet Forest, Donje Kreševo – Down Fuckers, Niš – Nothing, Mostar – Bridžar, Ljubljana – Kissing Ana, Banja Luka – Spa Onion, Budva – Boo Two, Boljevac – Betterville,“ iz cuga je “spelovala“ Adriana Čortan i zbog toga gromoglasno nagrađena aplauzom publike. “Ja nisam čemerna, namrštena i namrgođena TV voditeljka. Ja sam se samo nasmejala na razne komentare ljudi i svojim dolaskom ovde pokazala da znam da prihvatim šalu na svoj račun,“ poručila je Čortanova. (Izvor: Svet)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар