Uskršnja jaja možete poređati na stalak koji je inače predviđen za jaja ili u korpici koju ste specijalno kupili za Uskrs, međutim možete biti i maštoviti pa se poigrati materjalima koje već imate u kući i sami napraviti gnezdo odnosno stalke na kojima ćete poslužiti svoje uskršnje čarolije. Spremili smo za vas nekoliko ideja kako da na maštovit i originalan način aranžirate uskršnja jaja i učinite ovogodišnje uskršnje dekoracije zanimljivijim.

Ako nemate stalak za jaja, upotrebite za uskršnja jaja stalak za kolače. Kako bi jaja bila na stabilnijoj podlozi i kako se ne bi lupala jedno o drugo, po stalku poređajte veštačku travu, slamu ili papirne trake.

Umesto stalka možete iskoristiti korpicu ili činiju u kojoj ćete poređati uskršnja jaja. U zavisnosti od toga kakvu posudu odaberete možete je oslikati, odnosno dodatno simbolično ukrasiti bojama, motivima ili mašnama.


Od papira možete napraviti više stalaka za po jedno jaje. Vrlo jednostavno napravite od čvršćeg papira ili kartona zvezdu ili cvetić koji ćete obojiti, a koji će služiti kao podmetač. Zatim savijte papirnu traku tako da dobujete obruč valjkastog oblika u koji ćete postaviti jaje. Ovaj deo stalka takođe ukrasite bojama, perlama ili drugim dekorativnim materjalima. Umesto obruča od papira, možete napraviti obruč od slame ili sena koji će podsećati na gnezdašce.


Još jedan način da se poigrate papirom za uskršnje dekoracije jeste da savijete papir tako da dobijete valjkasti oblik, a zatim sa jedne strane makazama napravite sto više zasečenih resica. Za dodatnu dekoraciju, možete nalepiti cvetić, cirkon ili prišiti perlu na stalak.


Ako ste pomislili da nema razloga da sačuvate rolne od toalet papira ili ubrusa, evo jednog zanimljivog načina da ih ipak lepo iskoristite. Ofarbajte rolnu, zatim nacrtajte oblik cveta na parčetu papira i nalepite sa jedne strane rolne. Poželjno je da papir od koga ćete napraviti oblik cveta bude čvrst, pa se možete poslužiti i tanjim kartonom. Na cvetiću koji ste isekli napravite rupu kako bi donji deo jajeta mogao delimično da stane u cvetić. Gornju stranu rolne i cvet koji ste napravili od čvrstog papira ili kartona treba da prilepite kako bi stalak bio stabilniji.


Ukoliko za vreme Uskrsa idete u posetu prijateljima, običaj je da ponesete nekoliko jaja koja ćete im pokloniti. Da ne biste jaja stavlajali u kesicu, napravite korpice koje ćete pokloniti. Ukoliko želite korpice da napravite od kartona, potrebno je da isečete oblik koji će biti dno, a zatim jednu traku koja će poslužiti kao okvir korpice. Lepkom za papir pričvrstite stranicu korpice za dno a zatim dodajte traku koja će biti drška. Korpicu koju ste napravili ukrasite bojama, šljokicama ili mašnama. Kada poređate jaja, korpicu obavijte celofanom i dodajte ukrasnu mašnu.


Uskršnja jaja aranžirana, odnosno postavljena na zanimljiv način učiniće uskršnju trpezu interesantnijom i originalnom. Probudite maštu i poigrajte se materjalima koje sigurno imate u kući kako bi ovogodišnje uskršnje čarolije bile još zanimljivije. (Kucnecarolije)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар