Mečevi između košarkaša Partizana i Zvezde odavno nemaju prizvuk večitog derbija, a crno-beli su ovog puta otišli korak dalje i nakon već uobičajenih 15-20 razlike ponizili su gradskog rivala sa 118:77 (27:21, 35:10, 37:28, 19:18) u petom kolu Superlige.

Zvezda je gajila nade da će borbenom i angažovanom igrom doći do novog trijumfa nakon prve pobede u Superligi. Partizan nije delovao toliko ubedljivo u proteklim kolima, ali trener Vlade Jovanović učinio je sjajan posao da motiviše i pripremi svoje izabranike za derbi u Pioniru.

Crno-beli su se ponašali kao da oni nemaju šta da izgube i već u uvodnim minutima prve četvrtine došli su do značajnije prednosti kada su sa dve vezane trojke Džejmsa Gista otišli na 18:4. Ipak, Zvezda se konačno malo stabilizovala i do kraja deonice jedinim trzajem na meču smanjili su prednost na 27:21.

To je bilo sve od izabranika Saše Nikitovića jer je Partizan otvorio drugu četvrtinu serijom od 17:0 koju je mladi stručnjak samo posmatrao ne tražeći tajmaut. Napadi mladog tima Zvezde sve vreme su se svodili na šuteve sa distance, uglavnom preko ruku agresivnih rivala, a prve koševe postigli su tek nakon pet i po minuta igre (44:23).

Tu se serija Partizana nije zaustavila jer su već do poluvremena otišli na "+30" - 62:31. Slika na parketu se nije promenila ni u nastavku susreta, Zvezda je šutirala i promašivala, a crno-beli su pogađali sa svih pozicija i uz nekoliko efektnih zakucavanja potpuno su "raspalili grobare" u Pioniru koji su se nadali da će njihovi ljubimci doći i do granice od 50 razlike.

Izabranici Vlade Jovanovića su imali i 45 poena prednosti, ali je meč na kraju završen rezultatom 118:77.

U taboru crno-belih čak šest igrača je imalo dvocifren učinak, a kao najefikasniji istakao se Džejms Gist sa 17 poena. Katić je ubacio 16, a Džerels 15 koševa uz samo jedan promašaj iz igre.

Kod gostiju jedini vredan pomena bio je Uroš Nikolić koji je i najefikasniji pojedinac susreta sa 24 poena. (Blic)

Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар