Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je četvrtu titulu u 2011. godini! Novak je sa 2:1 (4:6, 6:3, 7:6) savladao prvog nosioca turnira u Majamiju Rafaela Nadala i tako sa 24. pobedom u nizu nastavio pobednički niz.

6:7 SET, MEČ, ĐOKOVIĆ! - Novak je odmah napravio brejk, ali je prednost izgubio u narednom poenu riskantnim drugim servisom. Nažalost, i drugi poen na njegov servis Španac je predvideo kako će ići i Nadal je tako imao ogromnu prednost. Četvrti poen bio je duga razmena udaraca na kraju koje je Nadal poslao lopticu u aut, dok je u petom napravio dvostruku servis grešku!
Novak je poveo sa 3:2 povrativši prednost, a onda je sa dva fantastična servisa došao do 5:2. Posle još jednog brejka pobeda je bila na vidiku, ali je Nadal neočekivano lako došao do dva vezana poena.
Sledeći poen bio je i poslednji - POBEDA, ČETVRTA TITULA!
6:6 - Od ovog dalje, uzbudljivije, konkretnije ne može - taj-brejk. Neko mora da pobedi. Novak je bolji na mreži, Nadal sa osnovne linije. Novak bolje servira, Nadal sjajno uzvraća. Još jednom, neko mora da pobedi.

5:6 - Novak nije mogao protiv čvrsto rešenog Nadala da dobije gem. Malo se raspravljao i sa sudijom Đoković, malo aplaudirao u reket nekim reakcijama, trebalo bi da se što pre primiri pred naredni gem.

5:5 - Ponovo se potvrdilo da je Novak u ovom finalu najopasniji po Nadala kad izlazi na mrežu. Gem uz samo jedan izgubljen poen. Taj-brejk na vidiku.

5:4 - Neuobičajeno slabi riterni Đokovića, koji je na 30:30 dva poena poklonio Špancu pogađanjem mreže.

4:4 - Lepo je procenio Đoković kada da izađe na mrežu i tako je osvojio poene. Nadal suviše oprezno, preslabo uzvraća kada je Novak na mreži i morao bi srpski teniser češće da ga napada "izbliza".

4:3 - Novak je pokazao znake nervoze a to mu zaista nije potrebno jer igra kako najbolje ume. Nadal se, čini se, nikada više ove godine nije trudio da pobedi nego večeras. Ovo je sigurno najbolji teniski meč u 2011. godini.

3:3 - Ono što mu nije pošlo za rukom u prvom, uspelo mu je u drugom servisu. Novak je na 40:30 primorao Nadala da reaguje kako najbrže ume i pritom je loše uzvratio. Nijedan od igrača ne popušta više ni na sekund.

3:2 - Velika je šteta što Novak na 15:30 nije iskoristio priliku da poentira iz bekhenda pošto je Nadal već bio savladan. Španac je za sada napravio četiri duple servis greške, Novak nijednu.

2:2 - Bilo je neizvesno, 40:30 za Đokovića ali je srpski broj jedan odigrao forhend uz liniju koji niko pa ni Nadal ne može da vrati. Sve je i dalje otvoreno u Majamiju.

2:1 - Nadal i Novak ponovo su igrali atomski tenis u kojem je sve prštalo i koji se sigurno najmanje svideo Rodžeru Federeru, ako uopšte gleda ovaj duel.

1:1 - Novak deluje za nijansu svežije, a njegovi servisi precizniji i jači od Rafinih. Dobar gem, Đoković za početak do kraja treba samo da čuva svoj servis.

1:0 - Lepo je počeo Novak, ali je Nadal preokrenuo na 40:30. Zatim se kod jedne sumnjive lopte upustio u raspravu sa linijskim a potom i glavnim sudijom, nakon čega je Novak toliko prošetao po terenu da je Španac tražio minut predaha. Usledio je "rat" slajzova i forhenda u kojem su teniski sladokusci sigurno uživali, da bi na kraju gema Nadal ipak trijumfovao.


6:3 SET ĐOKOVIĆ! - Kakva završnica seta! Furiozni Đoković nije dao ni gram nade Nadalu čije su misli očito bile više uperene ka finalnom setu. Sada se kreće iz početka.

5:3 - Najbolji gem Nadala u ovom setu. Đoković je pokušao da ga navuče na mrežu, kao i da mu ovaj uzvraća bekhendima ali mu je sve što je zamislio propadalo.

5:2 - Pojačao je Novak ritam, a Nadal kao da se pomirio s trećim setom. Probao je da iznenadi srpskog tenisera bekhendima i "šetanjem" ali bez uspeha.

4:2 - Novak je na 15:30 odigrao najlepši poen danas kada je na paralelu istrčalog Nadala reagovao lobom, koji Španac nije ni pokušao da dostigne. Ovacije s tribina, ali i kasnije dva izjednačenja, posle kojih je Nadal pronašao način da dođe do gema.

4:1 - Odlično je Novak igrao na svoj servis, a i kada prvi nije išao, s drugim je dobijao. 61:35 u uspešnosti na drugom servisu za srpskog tenisera koji se bliži izjednačenju.

3:1 - Nadal je uspeo da naniže nekoliko dobrih forhenda, dok je Novak blago smanjio ritam igre, što mu se obilo o glavu. Na tribinama su u drugom setu glasniji Đokovićevi navijači.

3:0 - Posle sedam, osam minuta fenomenalnog tenisa, Novak je isplivao sjajnim forhendom nakon kojeg je Nadal pogodio mrežu. Pada Španac, Đoković mora da nastavi ovakvim ritmom.

2:0 BREJK Đoković! - Vrlo dug, neizvestan i naporan gem za oba tenisera pripao je Novaku. Nadal je delovao dekocentrisano na kraju, kada je njegova loptica završila u autu. Novak se daleko bolje kreće.

1:0 - Dobro je Novak otvorio drugi set trudeći se da ne razmišlja previše o prethodnom. Vrlo je jak na psihološkom planu i to mu može biti od presudne važnosti.

4:6 BREJK, SET NADAL! - Pokušao je Novak sve što je u njegovoj moći ali je Nadal u ovom presudnom gemu ipak bio bolji. Gledao je Španac da drži protivnika što dalje od mreže i u tome je i uspeo. Na kraju je Novak probao s dijagonalom, ali je loptica otišla pravo u mrežu.

4:5 - Novak se potpuno vratio u meč. Na njegovom licu su primetne crte "mašine" i kada je sa 40:0 pao na izjednačenje. U gemu je imao i sreće kada je na 30:0 loptica zakačila mrežu i prešla na Nadalovu stranu. Španac je i dalje miran ali je počeo da greši sa forhendima.

3:5 BREJK Đoković! - Bravo, Nole! Sjajan gem, u prošlom definitivno nije igrao u inat razvoju događaja, već je počeo da pronalazi način kako da parira Nadalu. Španac je po prvi put osetio da za protivnika ima Nepobedivog u 2011. godini.

2:5 - Po drugi put u finalu, Đoković je vezao četiri poena i došao do preko potrebnog gema. Teško je utvrditi da li je do njega došao po principu "nemam šta više da izgubim" ili je čak i Nadal malo povukao ručnu da bi u narednom preko svog servisa došao do 1:0.

1:5 - U odnosu na prethodna dva gema, Novak je popravio igru, čak je i vodio sa 0:30, međutim, nema smirenost i koncentrisanost koju zahteva ovakav meč. Nadal zna šta radi, barem u prvom setu. Gem su karakterisale duge razmene udaraca.

1:4 BREJK Nadal! - Đoković mora pod hitno da se ohladi od gubitka prethodnog gema, jer je u ovom pravio greške koje inače ne bi. Na kraju je poslao lopticu daleko u aut i Španac ima opipljivu prednost.

1:3 - Četiri brejk prilike nije iskoristio Novak, a malo je nedostajalo da na kraju i reket razbije od muke. Neverovatno je šta je sve Nadal stizao, jer da je prekoputa terena neki slabije rangiran igrač, ovo bi bio davno osvojen gem. U ključnim trenucima, uključujući i poslednji poen, Novak je pogađao mrežu ili aut.

1:2 BREJK Nadal! - Novak se trudio da zada neodbranjive servise Nadalu, ali je loše procenio kako će Španac da ih čeka. Na 15:40 spasio je jednu ali ne i drugu brejk loptu koju je Nadal bekhend paralelom poslao u jedini deo Novakovog dela terena koji je bio slobodan. U ovom gemu se u dva poena videlo zbog čega su njih dvojica trenutno najbolji igrači sveta.

1:1 - Novak je malo žurio sa poenima dok Rafu nije uznemirilo ni 30:30. Na tribinama je vrlo živo - publika je glasna i reklo bi se da nijedan od tenisera nema ni tamo veću prednost.

1:0 - Počelo je! Novak je sjajno servirao i Nadal nije imao previše šansi. Gem bez izgubljenog poena u kojem je poslednji Nadal okončao lošim riternom u aut.

Pred Novakom je izazov osvajanja četvrte titule u 2011. i mogućnost da na najlepši, nepobedivi način kruniše početak sezone na tvrdoj podlozi, budući da će od naredne nedelje krenuti mečevi na šljaci.

Nadal je u poslednje vreme nizao pobede ali u njegovoj igri još nije sve savršeno tako da bi Đoković uz agresivan pristup mogao da se nada pozitivnom ishodu.

Vreme u Majamiju je promenljivo oblačno ali sa dužim sunčanim intervalima a temperatura je 27 stepeni Celzijusovih.
Kako za sada stvari stoje, nema razloga da se dva tenisera i publika brinu oko toga da li će kiša pasti. (Blic)

Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар