Popularni kineski glumac Džeki Čen uspeo je da na humanitarnom koncertu za svega tri sata prikupi 3,3 miliona dolara namenjenih postradalima od zemljotresa, cunamija i nuklearne katastrofe u Japanu.

Koncert “Ljubav bez granica” održan je u petak u Viktorija parku u Hong Kongu, uz učešće više od 300 poznatih izvođača iz Japana, Južne Koreje, Indonezije i Singapura.

Iz Australije se putem video linka uključio i američki pevač Lajonel Riči, koji je otpevao svoj čuveni hit “Say You, Say Me”.

Čen je veoma vezan za Japan, gde je stekao ogromnu popularnost još početkom 80-ih godina. “Zemljotresi su i ranije često pogađali Japan. Ali ono što me je šokiralo je cunami, posebno kada sam na snimcima video te ogromne talase kako se obrušavaju na gradove”, kazao je 56-godišnji glumac, koji je sam poklonio 643.000 dolara.

Pored toga što je međunarodna zvezda, Čen je poznat i kao veliki filantrop. Osnivač je dve dobrotvorne fondacije koje su pomogle u brojnim humanitarnim akcijama. Organizovao je i slične humanitarne koncerte za postradale od indonežanskog cunamija 2004. i zemljotresa u kineskoj provinciji Sečuan 2008.

“Moj cilj je da imam 0 dolara na bankovnom računu kada umrem”, izjavio je Čen, ističući da ga ta pomisao uvek razveseli. “Meni nije teško da zaradim novac. Pa kad je lako zarađen, zašto ga ne bih poklanjao?”, dodao je on. (SrbijaNet)

Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар