BEOGRAD - Svetlani – Ceci Ražantović (38), optuženoj za nezakonitu prodaju fudbalera i posedovanje oružja, tužilaštvo će ponuditi sporazum o priznanju krivice, kojim bi bila osuđena na malu zatvorsku kaznu, ali bi bila i dužna da plati veliku svotu novca, saznaje „Blic”.

Suština ovog spora je da je ona uzela veliki novac od prodaje igrača koji nije prijavila. Ona nije ranije osuđivana, samohrana je majka dvoje maloletne dece i to su zakonom propisane olakšavajuće okolnosti, tako da ona u svakom slučaju ne bi dobila dugu zatvorsku kaznu. Priznanjem krivice bi mogla da dobije malu kaznu u koju bi joj bilo uračunato i četiri meseca pritvora i morala bi da isplati veliku sumu novca. Tako bi bio izbegnut dug sudski spor, a tužioci i sudije koji bi bili time okupirani moći će da se posvete i drugim slučajevima kaže izvor „Blica” upoznat sa istragom.

Propisana kazna za zloupotrebu službenog položaja za iznos veći od milion i po dinara, što se stavlja Svetlani Ražnatović na teret, jeste od dve do 15 godina zatvora. Za posedovanje 11 pištolja bez dozvole, kazna je od jedne do osam godina.

Maksimalna za oba dela je, prema rečima advokata Ivana Bajazita, nekadašnjeg sudije Okružnog suda, 15 godina. Međutim, ona ne bi mogla da bude osuđena na maksimalnu kaznu s obzirom na zakonom propisane olakšavajuće okolnosti.

Inače, u krugovima bliskim poznatoj pevačici se govori da i ona razmišlja o priznaju krivice da bi se spasla zatvorske kazne, jer je shvatila da više niko ne može da joj pruži zaštitu.

Svetlana Ražanatović i njena sestra Lidija Veličković-Ocokoljić su optužene da su u periodu od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003. od prodaje 10 fudbalera FK Obilića nezakonito stekle 235.507.689 dinara (4.100.000 maraka i 3.480.000 maraka), tako da će suma koju bi prema sporazumu o priznanju krivice morala da vrati biti velika.

Sporazum o priznaju krivice potpisuju tužilaštvo i okrivljeni, a na sudu je da to prihvati. U dosadašnjoj praksi nije se još desilo da sud odbije ovakav sporazum. Sporazum bi mogao da bude postignut nakon što optužnica stupi na pravnu snagu, tako da bi sve bi moglo da bude završeno veoma brzo kaže izvor „Blica”.

Optužnicu će uskoro sudija Višeg suda u Beogradu, koji je određen da vodi postupak, poslati optuženima i njihovim braniocima. Odbrana ima osam dana da podnese prigovor na optužnicu.
Sudbina sporazuma o priznaju krivice bila bi poznata pre početka glavnog pretresa. U Višem sudu u Beogradu su rekli da će ga saopštiti javno, kada sudija bude poslao optužnicu braniocima i okrivljenima.

Inače, Svetlani Ražantović je mera zabrane napuštanja mesta boravišta bila ukinuta pre skoro četiri godine, jer se tokom istrage uredno odazivala na sve sudske pozive, kažu u Višem sudu. Ta mera je bila na snazi nakon njenog puštanja iz pritvora 2003. godine, kada je bila uhapšena u akciji „Sablja”.

Od kiparskih vila do limuzina
Istragom je do sada utvrđeno da je Svetlana Ražantović vlasnik apartmana i vile na Kipru i tri skupocena vozila. Ona je vlasnik vile od 700 kvadratnih metara u Ulici Ljutice Bogdana, koja je više puta dograđivana i nakon smrti njenog supruga Željka Ražnatovića Arkana. Njena sestra Lidija Veličković-Ocokoljić je jedini vlasnik i direktor preduzeća DOO „Ceca mjuzik”, registrovanog u Ulici gospodara Vučića 189, a vlasnik je i dva stana i garaže u Ulici Aleksandra Stambolijskog, kao i tri automobila. Za njenog supruga Predraga Ocokoljića utvrđeno je da je suvlasnik 60 odsto preduzeća „Obilić 2007” registrovanog na istoj adresi kao i „Ceca mjuzik”.

Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар