Tužiteljki Leonori Cvijović, koja je sedam godina vodila istragu protiv Svetlane - Cece Ražnatović (47), prećeno je tokom istrage, zbog čega je tražila da je skinu sa slučaja. Prema saznanjima do kojih je došao “Alo!”, nepoznate osobe su telefonom zvale Cvijovićevu i pretile da će joj ubiti decu!

- Pretnje su stizale duže vreme na kućni telefon Cvijovićeve, pa je u strahu za život svoje dece od nadležnih tada zatražila da se predmet dodeli nekom njenom kolegi. Međutim, glavni okružni tužilac joj je rekao da to ne dolazi u obzir jer će u suprotnom izgubiti posao. Dali su joj lično obezbeđenje, koje je čuvalo njenu porodicu - kaže sagovornik našeg lista iz beogradske Palate pravde.
Cvijovićeva je radila na Cecinom predmetu od 2003, kada je pevačica uhapšena u “Sablji”, pa sve do 1. januara prošle godine, kada iz nepoznatih razloga nije ponovo izabrana, iako je važila za stručnog i profesionalnog tužioca sa višegodišnjim iskustvom.
Nepoznate osobe pretile su ubistvom i Leonorinom suprugu Milenku Cvijoviću, doskorašnjem sudiji Okružnog suda, nakon što je u oktobru 2006. izrekao kazne od po 30 godina zatvora ubicama Cecinog supruga Željka Ražnatovića Arkana (48).
Naime, nakon izricanja presude Dobrosavu Gavriću, Milanu Đuričiću Mikiju i Draganu Nikoliću Gagiju, sudiju Cvijovića su nepoznati muškarci danima zvali na telefon i slali mu SMS-ove u kojima su mu pretili i da će ga ubiti. Tada su mu govorili da je lud što nije hteo da uzme stan i 100.000 evra, koje su mu preko posrednika nudili za oslobađajuće presude optuženima Arkana. Pretnju je dobio i pre izricanja presude, kada ga je na Ušću presreo nepoznati čovek i rekao mu da pazi šta radi kada bude donosio presudu za ubistvo Arkana jer će u suprotnom imati problema.
Pre izricanja presude, nepoznati počinioci su 31. januara 2006. odvrnuli šrafove na Cvijovićevom „golfu“ i presekli mu crevo za ulje kočionog sistema. Diverzija je urađena dok je vozilo bilo parkirano u prizemlju beogradske Palate pravde, a nesreća je da su na automobilu, koji je automehaničar umesto sudije odvezao na pregled, otkazale kočnice usred vožnje! Automobil je krivudao ulicom, ali je vozač veštim manevrom izbegao udes.
Podsetimo, optužnicom koja je podignuta 27. marta ove godine Ražnatovićevoj i njenoj sestri na teret se stavlja da su od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003. godine od prodaje 10 fudbalera prisvojile 4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara. Osim Lidije i Cece, koja je bila predsednica Obilića, optuženi su i nekadašnji funkcioneri tog kluba Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević.
Prema rečima našeg izvora bliskog pevačici, od podizanja optužnice Lidija i Ceca sve vreme provode u kući u ulici Ljutice Bogdana, gde spremaju odbranu.
- Optužnicu su shvatile veoma ozbiljno i zbog toga su veliku pažnju posvetile pripremi - kaže naš sagovornik, blizak pevačici i njenoj sestri.

I Lidija trguje sa tužiocem
I Cecina sestra Lidija Veličković-Ocokoljić (36), optužena da je učestvovala u nezakonitoj prodaji fudbalera FK Obilić, pokušava da se nagodi sa tužilaštvom kako bi dobila manju kaznu. Ona je u prošli petak zbog dogovora o sporazumnom priznanja krivice doputovala sa Kipra da bi zajedno sa Cecom napravila najpovoljniju trgovinu za njih dve. Prema optužnici, Lidija je po nalogu svoje sestre otvorila privatne račune u bankama u Beogradu, Skoplju, Segedinu i na Kipru i sa njih podizala novac od prodaje fudbalera i odnosila ga Ceci, koja ga je prebacivala na druge račune. Kako „Alo!“ saznaje, pregovori se vode u strogoj tajnosti, a sa tužilaštvom pregovara Cecin i Lidijin tim advokata.

Izvor: Alo

Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар