Novak Đoković osvojio je titulu u Indijan Velsu savladavši Rafaela Nadala, a čitaoci blicsport.rs mogli su da tradicionalno uživaju u "gem po gem" prenosu.

6:2 GEM SET MEČ ĐOKOVIĆ - NOVAK ĐOKOVIĆ JE PONOVO OSVOJIO TURNIR U INDIJAN VELSU! OVO JE 22. PUT DA JE NADAL U KARIJERI IZGUBIO MEČ NAKON ŠTO JE DOBIO PRVI SET, NA 447 MEČEVA!

5:2 Đoković - Novak kao da se nije previše trudio i bez puno borbe dopustio je Nadalu da dođe do drugog gema u trećem setu. Đoković servira za meč!

5:1 Đoković - Novak furiozno bez izgubljenog poena prebacuje pritisak na stranu Nadala koji će servirati za ostanak u meču.

4:1 Đoković - Nadal uspeva da dođe do prvog gema u trećem setu, ali se namučio jer Novak ne prestaje da popušta.

4:0 Đoković - Đoković nastavlja da "melje" Nadala. Fantastičan tenis srpskog tenisera, Nadal je potpuno klonuo duhom.

3:0 BREJK ĐOKOVIĆ - Novak grabi ka novoj tituli! Sve se preokrenulo na terenu, Nadal je taj koji je nervozan i nekontrolisanim udarcima greši i poklanja poene.

2:0 Đoković - Sjajni Novak potvrđuje brejk prednosti osvojenim gemom bez izgubljenog poena.

1:0 BREJK ĐOKOVIĆ - Novak na startu trećeg seta dolazi do brejka. Nadal je loše servirao, a Đoković suvereno kažnjavao druge servise za neočekivan start.

PRVI SERVIRA NADAL

TREĆI SET

6:3 SET ĐOKOVIĆ - Još uvek treći teniser sveta je uz puno muka uspeo da dođe do gema i drugog seta. Nadal je otvorio gem poenom, ali je Novak brzinski stigao do 40:15 pre nego što je nova duga razmena udaraca pripala Špancu. Đoković je novom duplom servis greškom doneo izjednačenje Nadalu na 40:40, a potom i brejk loptu nakon neiznuđene greške. Ipak, odličan servis i forhend viner sprečili su Španca da dođe do brejka. Novak nikako nije uspeo da prelomi gem, ali je na kraju uspeo da okonča maratonski gem i dođe do izjednačenja u setovima.

5:3 BREJK ĐOKOVIĆ - Fenomenalnim poenom koji je završio volejom Đoković je došao do trostruke brejk šanse pre nego što je Nadal spasio dve prilike, ali ne i treću za Novakov ri-brejk!

4:3 Brejk Nadal - Nadal je momentalno reagovao i odgovorio brejkom. Španac je gem otvorio lobom i uz nove loptice i reket uspeo da dođe do dve brejk šanse. Novi lob Nadala završio je u autu, ali mu je Novak poklonio brejk duplom servis greškom.

4:2 BREJK ĐOKOVIĆ! - Novak prvi dolazi do brejka u drugom setu! Srpski teniser je na 30:15 minimalnim autom pružio Špancu dve gem lopte, ali je uspeo da stigne do izjednačenja, a zatim i brejk šanse nakon što je "oko sokolovo" pokazalo da je njegova loptica "liznula" liniju. Ipak, Nadal je uzvratio forhend vinerom, ali su usledile dve neiznuđene greške za brejk Đokovića!

3:2 Đoković - Novak polako počinje i previše da pokazuje frustracije nakon svakog izgubljenog poena. Dve neiznuđene greške držale su Nadala u igri, ali je srpski teniser uspeo da dođe i do trećeg gema u drugom setu.

2:2 - Gem je obeležio poen kojim je Nadal došao na 40:0. Nova duga razmena udaraca je pripala Špancu nakon sjajne bekhend paralele, a zatim je i sigurno osvojio gem, ponovo bez izgubljenog poena.

2:1 Đoković - Oba tenisera moraju neverovatno puno da rade za svaki poen, ali Nadalov fokus opao je malo tokom trećeg gema, što se poklopilo i sa odličnim servisom Novaka za lak povratak u vođstvo.

1:1 - Nadal dolazi do izjednačenja iako nijednom nije ubacio prvi servis, ali Novakov ritern nikako da proradi. Srpski teniser nikako da dokaže zašto je najbolji na tom polju.

1:0 Đoković - Novak se i dalje muči i tek nakon 30:30 uspeva da razbije otpor Nadala i dođe do prvog gema u drugom setu.

PRVI SERVIRA ĐOKOVIĆ

DRUGI SET

4:6 SET Nadal - Novak nije uspeo da pronađe snagu da vrati brejk u odlučujućem desetom gemu, pa je Nadal relativno lako i sigurnim servisom došao do prvog seta.

4:5 Nadal - Đoković uzvraća gemom bez izgubljenog poena. Nadal će servirati za prvi set.

3:5 Nadal - Prvi teniser sveta je bez problema došao do sledećeg gema, a Novak će morati da servira za ostanak u setu.

3:4 Brejk Nadal - Španac je ponovo iskoristio pad koncentracije srpskog tenisera da sa 40:30 osvoji tri uzastopna poena i dođe do novog brejka.

3:3 BREJK ĐOKOVIĆ! - Fenomenalan tenis. Đoković je odmah nakon izgubljenog brejka podigao nivo igre i posle fantastičnog poena došao do prilike da izjednači rezultat, i u tome je uspeo!

2:3 Brejk Nadal - Prvi pad koncentracije desio se Đokoviću, što je Nadal odmah iskoristio da dođe do trostruke brejk šanse. Vrh mrežice pomogao je malo srpskom teniseru, da bi zatim usledile dve neiznuđene greške Nadala za "đus". Španac je u sledećem poenu neverovatnim "drop šotom" došao i do četvrte brejk šanse, da bi se Novak odbranio i poklonio i petu priliku posle duple servis greške. Nadalu je pripala duga razmena udaraca i prvi brejk na meču osvojio je Španac.

2:2 - Još nema naznaka da će neko od tenisera popustiti na svoj servis. Nadal je sigurno vratio rezultatski egal.

2:1 Đoković - I treći gem na meču protekao je u dominaciji tenisera koji servira, pa je tako Novak vratio vođstvo, usput i izašavši kao pobednik iz jedne duge razmene udaraca što će mu svakako dodatno uliti samopouzdanje.

1:1 - Bez izgubljenog poena Nadal stiže do svog prvog gema i izjednačenja.

1:0 Đoković - Iako je prvi poen na meču pripao Nadalu, Novak je sigurnim servisom i igrom došao do prvog gema u susretu.

PRVI SERVIRA NOVAK ĐOKOVIĆ

Na strani španskog tenisera trenutno je jedino tradicija jer u međusobnim skorovima vodi sa 16:7 u pobedama, a kuriozitet je i da nikad nije u finalu izgubio od Đokovića gde ima pet pobeda.

Srpski teniser je trenutno u najboljoj formi otkako igra tenis i ne zna za poraz u 2011. godini, pa se nada da će povratak na drugu poziciju ATP liste začiniti pobedom nad najboljim svetskim teniserom za produženje nepobedivosti ove sezone.

Turnir u Indijan Velsu se igra za ukupan nagradni fond od 4.500.000 dolara.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар