Blamaža omladinaca DS-a na izložbi fotografija organizovanoj 12. marta u Nišu povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića, kada omladinci nisu bili u stanju da ponove ni jednu celu rečenicu pokojnog premijera, konačno je rezultirala partijskim kaznama.

Raspušten je odbor ove stranke u opštini Palilula, ali još nije odlučeno šta će biti sa predsednikom niških omladinaca ove stranke Markom Lilićem, koji je još prošle godine konstatovao da deesovci „osećaju prazninu u glavama“ posle ubistva premijera!
Za nedelju dana snimak sa intreneta na kome je buduća lekarka Slađana Zdravković od izložbe u Đinđićevu čast napravila svoj komični šou pošto ni iz dva pokušaja nije uspela da sastavi celu Đinđićevu rečenicu, a potom se strmeknula sa štikli videlo je impozantnih 700.000 ljudi. Sve ovo nateralo je stranku da pokuša da spase što se spasti da.
- Propusti organizatora bez sumnje su naneli političku štetu ne samo DS-u u Nišu, već i stranci uopšte i stoga smo doneli odluku o raspuštanju odbora koji je bio koorganizator izložbe - saopštile su juče niške demokrate, ali to kao da nije preterano pogodilo Milana Đurđevića, predsednika opštinskog odbora.
- Nikakvo zvanično obaveštenje od stranke nisam dobio. Takvu odluku prema statutu DS-a može da donese jedino Izvršni odbor stranke, a Gradski može da podnese jedino predlog za raspuštanje - rekao je Đurđević.
Iz agencije „Siti marketing centar“, koja je organizovala izložbu, kažu da je Đinđićeve fotografije za dva dana videlo 7.000 ljudi i da je žalosno što se u javnosti pojavila jedino informacija o pehu omladinaca koji su govorili misli pokojnog premijera, te da snimak na „jutjubu“ nije celovit, već su iz konteksta izvučene samo greške dvoje govornika.
- Kao suorganizatori izložbe želimo da kažemo da je „Siti marketing centar“ sa DS Palululom imao pre svega cilj da podseti građane Niša i okoline ko je bio prvi demokratski premijer Srbije i zato ovom prilikom zbog propusta napravljenih na izložbi želimo da uputimo javno izvinjenje porodici ubijenog premijera Srbije - kažu u ovoj agenciji.
Telefon Marka Lilića, koji je još uvek predsednik niške omladine DS-a, juče je bio isključen, a prvi omladinac niškog DS-a je i prekjuče izbegao razgovor o svom blamiranju. On je našem novinaru rekao da ne može da priča jer je „na poslu“, a posle drugog dogovorenog poziva u zakazano vreme nije se javljao.
Predsednik gradskog odbora stranke Miloš Simonović, koji je i gradonačelnik Niša, nije se juče javljao na mobilni telefon, tako da smo ostali uskraćeni za odgovor da li će sankcije biti preduzete i protiv Lilića koji „oseća prazninu“, pogotovo posle prošlogodišnje blamaže sa prijavljivanjem nestanka spomen-ploče na Đinđićevom bulevaru, koja, kako se kasnije ispostavilo, nikada nije ni postojala!?

Počeo „rat“ u niškom DS-u
Dobri poznavaoci prilika u DS-u kažu da je ova odluka Gradskog odbora zapravo početak otvorenog sukoba dve struje unutar niških demokrata. Prema tim izvorima, jednu struju predvodi aktuelni gradonačelnik Niša Miloš Simonović, a drugu narodni poslanik Boško Ristić, koji je kao član predsedništva DS-a i najviši funkcioner DS-a iz Niša. Pokušali smo juče da o ovome dobijemo komentar i od Ristića, ali se nije javljao na telefon.



POGLEDAJTE I "SLAĐANA ZDRAVKOVIĆ IGRICA" ČLANAK U KOME SE TAKMIČITE PROTIV SLAĐANE DA ZAMAPTITE JEDNU REČENICU.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар