Što su gostovali, gostovali su! Da nevolja nikada ne ide sama, shvatili su juče Maja Nikolić i Miloš Bojanić kada su nakon diskvalifikacije iz rijalitija „Dvor“ i najave tužbe protiv njih zbog govora mržnje zvanično zabranjeni na Televiziji „Pink“ do daljnjeg.

- Želimo da vas obavestimo da smo kao emiter odlučili da osobama koje su našu televiziju iskoristile za iznošenje svojih privatnih stavova potpuno neprihvatljive sadržine, koji su u potpunoj suprotnosti sa uređivačkom politikom Televizije „Pink“, odlučili da uskratimo mogućnost pojavljivanja u našim programskim segmentima do daljeg - navodi se u dopisu Televizije „Pink“, koja se obratila Arturu Kolu, izraelskom ambasadoru ogradivši se od antisemitskih izjava.
Na veliko iznenađenje, Miloš Bojanić je rekao da podržava odluku čelnika „ružičaste televizije“.
- Slažem se sa odlukom Televizije „Pink“ o mojoj zabrani. Mislim da bezveze napadaju tu televiziju koja ne može u sekundi nikom da začepi usta i da predvidi šta će ko da kaže u prenosu. Imaju svu moju podršku da se izbore sa napadima, koji su bez razloga i dokaza upereni i protiv njih - izjavio je Miloš, dok njegova koleginica Maja Nikolić, koja se našla u istoj situaciji, nije bila toliko rečita.
- Nemam komentar - bilo je sve što je Maja htela da kaže povodom čitavog slučaja.
Inače, u svom saopštenju naslovljenom na izraelskog ambasadora, Televizija „Pink“ je navela da duboko žali zbog svega što se desilo.
- Obraćamo vam se povodom stavova antisemitskog karaktera koje su saopštili dvoje učesnika rijaliti programa „Dvor“, koji se emituje na našoj televiziji. Kao prvo, Televizija „Pink“ najoštrije osuđuje izjave ovakve sadržine koje su se, nažalost, emitovale na našoj televiziji uživo u programu. Podsećamo da se „Pink“ kao emiter odmah nakon ovog incidenta ogradio izvinjavajući se svim pripadnicima jevrejskog naroda i svim gledaocima, kojima je ovaj sadržaj na bilo koji način povredio osećanja i dostojanstvo - navedeno je u saopštenju Televizije „Pink“, koja se i javno izvinila jevrejskom narodu.

Bojanić: Zašto RRA nije reagovala zbog Firčija?!
Tužbu zbog antisemitskog govora koju je protiv Bojanića najavilo tužilaštvo on nije želeo mnogo da komentariše, ali je postavio pitanje o nereagovanju RRA kada je Ivan Fece Firči u rijalitiju „Farma“ opsovao decu.
- To je samo prijava, nije presuda. Što se tiče ove teme, ja neću davati nikakve izjave. Tako su me posavetovali moji advokati, s kojima ćete moći da razgovarate o svemu ovome. Mene samo interesuje zašto ta ista RRA nije reagovala kada je Firči u „Farmi 2“ u pola 12 uveče rekao da mu deca koja u tom trenutku gledaju rijaliti pu*e ku*ac? Nego, kao što rekoh, moj tim advokata će se baviti tim pitanjima, a ne ja - rekao je Miloš Bojanić za „Alo!“.

Jevreji tuže TV „Pink“!
Savez jevrejskih opština Srbije tužiće Televiziju „Pink“ zbog anitisemitizma i govora mržnje u rijalitiju „Dvor“, najavio je Aleksandar Nećak, predsednik Saveza. On je objasnio da neće tužiti Maju Nikolić i Miloša Bojanića, aktere tog incidenta, već televiziju sa nacionalnom frekvencijom koja je to dopustila.
- Nećemo voditi bilo kakve razgovore s nekim ko ne zna ni svoju, a kamoli američku istoriju, već ćemo tužiti Televiziju „Pink“. Ne možemo biti zadovoljni time što je neko izbačen iz daljeg učestvovanja u rijaliti programu tek kada su nadležni reagovali - rekao je Nećak za „Politiku“.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар