Majstorski! Novak Đoković je ispeglao Rodžera Federera sa 2:0 (6:3, 6:3) u finalu ATP turnira u Dubaiju, u meču u kome je pokazao Švajcarcu da je trenutno mnogo bolji od njega!

Đoković je ponovio sjajnu igru iz Melburna, gde je prošlog meseca savladao Rodžera u polufinalu Australijen opena.
- Presrećan sam. Ovo je prvi turnir koji sam osvojio tri puta zaredom. Odigrao sam perfektno od početka do kraja, ali tako i morate kada za protivnika imate Rodžera Federera. Mnogo sam u proteklom periodu radio na servisu, očigledno da sam se popravio. Sada sledi meč sa Indijom u Novom Sadu i prvi korak u odbrani Dejvis kupa - rekao je Đoković.
Jučerašnja Novakova maestralna partija specifična je po mnogo čemu. Ovo mu je 20. titula u karijeri, treća uzastopna u Dubaiju, a ove sezone naš najbolji teniser ne zna za poraz! Učestvovao je na Australijen openu i upravo u Dubaiju, i na oba turnira je dobio sve rivale. Takođe, Nole je juče za samo 71 minut pregazio Švajcarca, što je bio ujedno i najkraći meč ovih rivala u istoriji međusobnih okršaja, u kojima Švajcarac vodi (trenutno je 13:8).
- Novak je bio najbolji tokom turnira, zasluženo je pobedio, sve čestitke - rekao je Federer posle meča.
Federer je samo jednom pripretio juče Novaku, i to u trećem gemu drugog seta, kada je napravio brejk i poveo sa 2:1, ali je Srbin sve to maestralno nadoknadio i ostvario važan trijumf.

Noletu 385.000 dolara!
Trijumfom u jučerašnjem finalu turnira u Dubaiju, Novaku Đokoviću je pripalo 500 ATP bodova i 385.000 dolara, dok se Rodžer Federer zadovoljio sa 300 poena i 181.500
dolara.

I Rednap gledao Đokovića!
Finale ATP turnira u Dubaiju pratio je iz svečane lože i menadžer Totenhema Hari Rednap, a da li je navijao za Novaka ili Rodžera, ostaće tajna.

Vajda uživao u Dubaiju
Uoči finala turnira u Dubaiju, organizatori prestižnog turnira organizovali su zabavu za sve učesnike. Trener Marjan Vajda bio je očaran igračkim umećem trbušne plesačice.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар