Uprkos tome što je izbačena iz „Dvora“ zbog govora mržnje, a tužilaštvo najavilo potencijalne krivične tužbe protiv nje i Miloša Bojanića, pop pevačica Maja Nikolić ni dan nakon izbacivanja ne vidi ništa loše u tome što je rekla da ne voli Jevreje.

- Nikada nisam rekla da mrzim i ne poštujem bilo koji narod ili ljude bilo koje veroispovesti. Iz pojedinih medija je izvučena i samo delimično preneta moja izjava koja je dobila drugačiju konotaciju od onoga što sam zaista rekla. U svakom narodu ima dobrih i loših ljudi. Moja rečenica „ne volim Jevreje“ odnosi se na situaciju koju smo svi preživeli za vreme NATO agresije, a pod tim nisam mislila na jevrejski narod u celini, već samo na one koji su donosili odluku o bombardovanju naše zemlje - napisala je Nikolićeva u saopštenju za javnost, a potom se izvinila.
- Ovom prilikom se izvinjavam i želim da kažem da je moj patriotizam veliki, ali da nikada nisam bila šovinista i da nisam vaspitavana da mrzim. Žao mi je zbog neprijatnosti koju su pretrpeli Jevreji u Srbiji zbog ovako loše interpretirane izjave, ali ću takođe uraditi sve da nadoknadim moralnu štetu koju su mi naneli pojedini mediji zbog konteksta u koji su stavili moju izjavu. Pomozite mi da ispravim nepravdu! - stoji u saopštenju koje je Maja Nikolić poslala našem listu. U želji da dobijemo podrobnije objašnjenje pozvali smo Nikolićevu, koja nam je odmah rekla da je ogorčena što više nije u rijalitiju.

- Na pravdi Boga su me izbacili. Niko ne može da me tuži jer nemaju na osnovu čega. Dakle, ne mogu da me tuže jer ne volim Jevreje, a ja nisam pozivala na nacionalnu i versku mržnju. To je apsurd! Međutim ja nisam ni rasista ni nacionalista, kum mi je Jevrejin, prijatelj iz Grčke, takođe imam i mnogo prijatelja koji su te nacionalnosti i veroispovesti i ne mrzim ih. Zašto niko nije tužio Firčija posle „Farme“ kada je u programu rekao da mrzi Srbe? Tada niko nije zvao, nije zahtevano čak ni da on napusti rijaliti, a kamoli da se podigne tužba protiv njega - tvrdi pevačica i naglašava nema nikakav problem sa produkcijom zbog svega što se desilo.
- Neću tužiti „Pink“, toj televiziji sam veoma zahvalna. Ne znam da li ću ostati bez honorara. Ja sam samohrana majka bez alimentacije i živim samo od pevanja i nisam to zaslužila. Podigla sam rejting kada sam ušla u „Dvor“. Bila sam iskrena od početka i mogla sam i do pobede da stignem - kaže Maja, koja je sigurna da uprkos reakciji RRA neće biti nepoželjan gost ni na jednoj televiziji.
- Ne mislim da me neće zvati da gostujem na televiziji, niti se plašim toga, nema razloga, jer čim dokažem da mi je pričinjena nepravda, sve će se rešiti - kaže Nikolićeva, koja ističe da se ne plaši tužbe koju je najavio Dejan Milićević.
- Može da me tuži ko god želi. Ja nikoga nisam tužila posle „Farme“, ali sad hoću. Tužiću sve one koji su mi naneli štetu - završila je Maja razgovor za „Alo!“.

Nikolićeva: Dete mi nije oduzeto!
Pisanje jednih dnevnih novina da je Maji Nikolić oduzeto starateljstvo nad sinom Lazarom pevačica je oštro demantovala.
- Naravno da nisam izgubila starateljstvo nad sinom, to je glupost. Sada ću i da vam dokažem. Lazo, sine dođi i kaži „zdravo“ teti - pozvala je Maja sina da nam se javi na telefon, kako bi dokazala istinitost svojih tvrdnji.
- Zdravo, teto - odgovorio je mališan preko telefona, a potom je slušalicu ponovo uzela Maja i osula paljbu po bivšoj svekrvi.
- Sve te priče pokrenula je moja svekrva, a tu ženi sam videla pet puta u životu. S njom nikad nisam ni razgovarala - rekla je Maja za „Alo!“.

Maja: Tanja će vam poslati moje saopštenje!
Vojtehovski: To saopštenje nisam ni videla!
Tokom razgovora za naš list, Maja je naglasila da je po izbacivanju iz „Dvora“ razgovarala i sa Tanjom Vojtehovski, te da ćemo saopštenje koje nam ona šalje dobiti i od potpredsednice kompanije „Pink“.
- U dogovoru sa advokatom sastavila sam saopštenje koje sam vam poslala. Razgovarala sam i sa Tanjom Vojtehovski, pričale smo o svemu, a ovo saopštenje koje vam ja šaljem će vam poslati i ona.
Potpredsednica kompanije „Pink“, s druge strane, bila je iznenađena Majinom tvrdnjom.
- Istina je da me je zvala da mi kaže da ima saopštenje koje je sastavila sa svojim advokatom. Ja to saopštenje nisam videla. Takođe mi je rekla da želi to da pročita kod nas u programu. Samo sam joj rekla da u vezi s tim mora da se konsultuje sa glavnim i odgovornim urednikom programa. Pres služba TV „Pink“ šalje javnosti saopštenja koja se tiču kompanije, a ne pojedinaca - rekla je za „Alo!“ Tanja Vojtehovski.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар