Publika širom Srbije odabrala je svoje omiljene ličnosti u 20 kategorija koje su obeležile 2010. godinu, a sinoć na svečanoj dodeli „Oskara“ u velikoj dvorani Centra „Sava“ dodeljene su im prestižne statue.

Iako je prvobitan broj kategorija bio 18, podeljene su i nagrade van konkurencije, a jedna od njih je „Lula Zorana Predića“ osnivača ove manifstacije u našoj zemlji koju je kući poneo legendarni Velimir Bata Živojinović . Publika je ovacijama pozdravila dobitnika „Oskara popularnosti“ u kategoriji folk pevač - Harisa Džinovića koji je zahvalnost izrazio pesmom, kada mu je nagradu uručila koleginica Vesna Zmijanac. Iznenađenje večeri svakako je mlada pevačica Radmila Manojlović koja je u trci za „Oskara” pretekla iskusnije folkerke Seku Aleksić i Jelenu Karleušu, a potom se između ostalih zahvalila dečku Milanu Stankoviću za nagradu koju je posvetila majci.
– Zahvaljujem se svojoj produkciji, autorima, Milanu, mojoj porordici, a Oskar posvećujem svojoj mami - rekla je Manojkovićeva sinoć.
Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravljala dobitnike, posebno kada je proglašen najbolji film „Montevideo Bog te video“ Dragana Bjelogrlića, kome je čestitao raspoloženi voditeljski par Sloboda Mićalović Ćetković i Nikola Đuričko.
Novak Đoković utvrdio svoju poziciju kada je reč o dodeli „Oskara“ i ponovo poneo ovu laskavu titulu koju je u njegovo ime primio mlađi brat Marko Đoković, a on se zahvalio putem video bima. Sportistkinja godine je ponovo Jelena Janković, koja ovoga puta zbog obaveza nije mogla da prošeta crvenim tepihom. Dvostruki dobitnik “Oskara” Ivan Ivanović bio je iznenađen nagradama za „TV lice“ godine i najbolju emisiju u 2010. Najbolja pop pevačica prema glasovima publike u godini za nama je Nataša Bekvalac, koja je opravdano izostala sa ovogodišnje dodele, ali je njen kolega u istoj kategoriji Sergej Ćetković sa oduševljenjem primio nagradu. Glumac godine Nebojaša Glogovac predvideo je svoju nagradu, a dobitnica prestižne negrade u istoj kategoriji je Ljiljani Stjepanović. „Pulsova“ nagrada, druga van konkurencije, koju je uručio Aleksandar Đuričić, glavni i odgovorni urednik ovog nedeljnika u čijoj je organizaciji manifestacija „Oskar popularnosti“, pripala je Bogdanu Obradoviću, dok je ovogodišnji „JU Oskar“ zavredila grupa „Parni Valjak“.

Oskarovci
1. Film godine - „Montevideo Bog te video“
2. TV Serija godine - „Selo gori, a baba se češlja“
3. TV emisija godine - „Veče sa Ivanom Ivanovićem“
4. Radio emisija godine - „Buđenje“
5. Glumica godine - Ljiljana Stjepanović
6. Glumac godine - Nebojša Glogovac
7. Sportiskinja godine - Jelena Janković
8. Sportista godine - Novak Đoković
9. Pop pevačic godine - Nataša Bekvalac
10. Pop pevač godine - Sergej Ćetković
11. Folk pevačica godine - Rada Manojlović
12. Folk pevač godine - Haris Džinović
13. Grupa godine - Električni orgazam
14. TV lice godine - Ivan Ivanović
15. Ličnost godine - Svetlana Kitić
16. E- oskar - „Zemlja Gruva“
17. Koncert godine - Stefan Milenković i Vlatko Stefanovski
18. JU Oskar - „Parni Valjak“

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар