Najbolji srpski teniser plasirao se u finale prvog gren slem turnira sezone Australijan opena koji se igra u Melburnu.

Đoković je danas u polufinalu pobedio drugog tenisera sveta Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (3), 7:5, 6:4. Ovo je bio 20. međusobni duel srpskog i švajcarskog tenisera, a sedmi trijumf Đokovića.

Srbin je današnjim trijumfom izborio četvrto gren slem finale u karijeri. On je 2008. trijumfovao na Australijan openu, a poražen je u finalima Ju-Es opena 2007. i 2010. Đoković je u karijeri osvojio 18 titula. Federer je prošle godine pobedio u Melburnu, a ukupno je četiri puta trijumfovao na prvom gren slem turniru sezone.

Novak će u nedelju u finalu Australijan opena igrati sa pobednikom meča između Britanca Endija Marija i Španca Davida Ferera. Ovaj meč na programu je sutra od 09,30 časova.

Federer je već u prvom gemu imao brejk loptu, ali je Đoković posle nekoliko uspešnih servisa uspeo da povede 1:0. Oba tenisera su osvajala gemove na svoje servise do rezultata 3:2. Srpski teniser je imao 0:30 na servis Federera, ali je Švajcarac je uspeo da se izvuče i izjednači na 3:3. Oba tenisera su potom osvojila po tri gema na svoje servise, a pobednika prvog seta odlučio je taj-brejk. Srpski teniser je brzo došao do vođstva od 4:1, a onda je sigurnim servisom zadržao prednost i taj-brejk dobio rezultatom 7:3.

Teniseri su sigurno ušli u drugi set i osvojili po jedan gem. Đoković je u trećem gemu iskoristio prvu brejk loptu i poveo 2:1. Međutim, Federer je iskoristio nekoliko neiznuđenih grešaka srpskog tenisera i izjednačio na 2:2. Švajcarski teniser se razigrao, dok je Đokoviću stao servis, a Federer je to iskoristio i došao do novog brejka i vođstva od 4:2. Srpski teniser nije iskoristio dve brejk lopte u narednom gemu, a Švajcarac je iskoristio njegove greške i poveo 5:2. Đoković je smanjio na 5:3, a onda je oduzeo gem na servis protivnika. Usledilo je novo izjednačenje, a Srbin je u narednom gemu iskoristio treću brejk loptu za vođstvo 6:5 u gemovima. Treći teniser sveta iskoristio je prvu set loptu i drugi deo meča dobio rezultatom 7:5.

Federer je poveo 1:0 u trećem setu, a naredni gem trajao je skoro 15 minuta. Švajcarac je imao tri brejk lopte, ali je Đoković izjednačio na 1:1. Srbin je napravio brejk već u narednom gemu, a onda je na svoj servis poveo 3:1. Naš teniser je vodio i 4:2, ali je Federer smanjio na 4:3, a onda iskoristio treću brejk loptu za 4:4. Đoković je uzvratio ribrejkom, a onda je na svoj servis iskoristio treću meč loptu i zasluženo stigao do pobede i plasmana u finale Australijan opena.

Federer: Mogao sam do pobede!

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da žali zbog poraza u polufinalu Melburna.

"Iskreno, mogao sam bez problema da odigram još dva seta. Šteta što nisam uspeo da ih izborim. Bilo bi sjajno da sam uspeo da pobedim, ali to danas nije bilo moguće. Verujem da sam pobedio Đokovića, osvojio bih Melburn", rekao je Federer i dodao:

"Bila je ovo velika partija Đokovića. Naravno da sam razočaran, ali moram da prihvatim poraz i nastavim dalje. Ukoliko Novak bude igrao na današnjem nivou može da osvoji titulu, ali šanse za pobedu imaju i Marej, ili Ferer koji je juče odigrao fanstastičan mec protiv Rafaela Nadala".

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар