Fenomenalni Novak Đoković po drugi put je šampion Australijan opena! Srpski teniser je u finalu održao čas tenisa velikom prijatelju Endi Mareju slavivši sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:3) kako bi došao do drugog grend slema u karijeri!

Novak je tako postao prvi teniser još od 1993. godine i Džima Kurijera kojem je pošlo za rukom da veže titulu na Dejvis kupu, a zatim i sezonu otvori trijumfalno na Australijan openu.

Srpski teniser je od početka rešio da nametne svoju igru i čestom promenom ritma kao protiv Rodžera Federera stigne do željene prednosti. Iako su oba tenisera uspešno čuvala svoj servis tokom prvog seta Đoković je bio ozbiljniji i agresivniji rival što mu se na kraju isplatilo u desetom gemu kada je došao do ključnog brejka za prvi set posle sat vremena igre - 6:4.

Novak ne samo da je nastavio u istom ritmu već je i podigao nivo igre potpuno ostavivši Mareja zatečenim stanjem na terenu. Britanac je delovao potpuno sporo, rastrzano, a i servis koji ga je dobro služio tokom turnira je potpuno zakazao.

Đoković je sa dva brejka došao do 5:0, pre nego što je Marej uspeo da vrati brejk prednosti za 5:2, međutim, Novak je odmah vratio u realnost četvrtog tenisera sveta i novim brejkom stigao do drugog seta - 6:2.

Britanac je na startu trećeg seta došao do brejka i time najavio eventualan povratak u meč, međutim, Novak se ubrzo našao u pol poziciji i sa brejkom prednosti - 3:1. Ipak, Marej je stigao do novog brejka nakon što mu je Novak neverovatno lošom procenom poklonio dve brejk lopte.

Srpski teniser je odservirao as i otklonio prvu šansu Britanca, ali je zatim njegov drop šot završio u mreži. Marej je uspeo da zadrži servis u sledećem gemu za izjednačenje (3:3), međutim, to je bilo sve od britanskog tenisera jer je Novak sa tri vezana gema krunisao sjajno odigrani turnir posle 155 minuta igre na oduševljenje publike u Rod Lejver areni!













Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар