Ne čekajte da vam se ljubav dogodi, već je potražite. Usamljenost pogađa mlade i stare, lepe, pametne i uspešne, zato ne treba da je doživljavate kao poraz ili lični neuspeh. Važno je da se prvo suočite se njom, a evo šta onda možete da uradite, kako biste upoznali osobu sa kojom ćete ostvariti nežno prijateljstvo, vezu, a možda i brak.

Poslednjih nekoliko godina i u Beogradu se organizuju speed dating druženja. To je specifičan, brzi način upoznavanja, koji podrazumeva organizovano okupljanje po deset muškaraca i žena koji se naizmenično upoznaju jedni s drugima kroz petominutni razgovor. Dijana Dobrota iz agencije „Speed Dating“ objašnjava da su psiholozi procenili kako je pet minuta razgovora sasvim dovoljno da se oseti hemija između muškarca i žene. Dijanina prijateljica i saradnica, Narcisa Chelaru, je u Londonu upoznala par koji se na taj način upoznao, a posle nekog vremena i venčao, što je nju i Dijanu podstaklu da počnu da organizuju speed dating sastanke kod nas.
− Svako od učesnika speed datinga sa sobom ima beležnicu u koju upisuje da li mu se neko od deset muškaraca ili žena dopao ili ne. Mi na kraju upoređujemo beležnice i tamo gde su se pozitivni komentari podudarili, razmenjujemo kontakte – kaže Dijana.

VIŠE OD POLOVINE UČESNIKA OSTVARILO JE VEZU
Statistike su pokazale da više od 60 odsto učesnika speed datinga na ovaj način pronađe svoju drugu polovinu. Ovakav način upoznavanja je već zaživeo u Srbiji, kako kaže Dijana Dobrota koja se tim poslom bavi već godinu dana, a odziv zainteresovanih za speed dating sastanke je sve bolji.
− Naši članovi su mladi, obrazovani ljudi, sa dobrim poslovima, koji u proseku imaju između 28 i 40 godina, a često bude i starijih. Oni samo nisu imali vremena ili sreće da upoznaju nekog sa kim mogu da ostvare vezu. Mi štitimo njihovu privatnost, tako što u speed datingu učestvuju pod određenim brojem, a ne pod sopstvenim imenom i prezimenom − kaže Dijana.
Ali u speed datingu ne učestvuju samo prijavljeni. Ponekad se desi da neko od kandidata povede druga ili drugaricu da im pravi društvo, a onda, ako neki učesnik izostane, oni zamole tu osobu da se priključi upoznavanju. Oni se obavezno nećkaju, ali posle malo nagovaranja pristanu. A onda se skoro uvek dogodi da taj drug ili drugarica među učesnicima potpuno neočekivano nađe sebi par. Jedan od parova koji se na taj način upoznao je već godinu dana u vezi, kako navodi Dijana.

− Događa se da se pojedini parovi prepoznaju i pre početka zvaničnog dela speed datinga i odmah nas obaveste da su se već uparili ili da su već pronašili srodnu dušu. Ima i onih koji, kad se spoje ne mogu da se razdvoje, pa moramo da ih podsećamo da je prošlo njihovih pet minuta. Takvi parovi obavezno kasnije nastavljaju kontakt − otkriva Dobrota i dodaje da je jedna od veza otpočela iste večeri kada se par upoznao, što je bilo prijatno iznenađenje za sve. − Posle su nam pričali da su osetili ogromnu međusobnu privlačnost na prvi pogled. Ta veza traje već tri meseca.
Zanimljiv je primer jedne naše koleginice novinarke koja je pisala članak o speed datingu. Na nagovor Dijane i Narcise učestvovala je u druženju, s obzirom na to da nije imala momka. Tada je upoznala interesantnog dečka, s kojim je u vezi već mesecima. Imala je priliku da se lično uveri u sve ono što je napisala, uz osmeh kaže Dijana.

ŠANSA ZA LJUBAV
Za ovakav vid sastanaka možete se prijaviti isključivo popunjavanjem prijave na www.speeddating.rs, a usluge agencije se naplaćuju po dolasku na upoznavanje. Muškarci za ovakav način druženja plaćaju 1.800 din, a žene 1.400, u slučaju da im se neko dopadne. U suprotnom ta svotu novca podrazumeva dolaženje na sastanke sve dok ne ostvare kontakt sa nekim od učesnika.

POZIV ZA SPEED DATING ŽURKU
Agencija „Speed Dating“ 26. decembra slavi godinu dana postojanja i tim povodom organizuje novogodišnju speed dating žurku u kafe restoranu „Ljubić“ (Gospodar Jevremova 25), gde će se te večeri u 21 sat okupiti stari i novi učesnici. Ako i vi želite da upoznate nekog ko bi mogao da vam se dopadne, pozivamo vas da se te večeri priključite speed dating zabavi.
Broj mesta je ograničen, rezervišite ih što pre putem prijave na sajtu www.speeddating.rs.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар