Srbija je osvojila Dejvis kup! Istorijski poen za reprezentaciju Srbije doneo je Viktor Troicki koji je u odlučujućem, petom meču oduvao sa terena Mikaela Lodru rezultatom 6:2, 6:2, 6:3 i tako kompletirao veliki preokret u trećem danu velikog finala u Areni!

Iako su na tabli sa parovima bila ispisana imena Janka Tipsarevića i Žila Simona, selektori obe selekcije odlučili da u poslednji čas prijave izmene - na teren su izašli Viktor Troicki i Mikael Lodra, koji su dan ranije proveli više od četiri i po sata na terenu. U naredna dva sata i desetak minuta igre ispostavilo se da Viktor ima neuporedivo više energije, kao i da je odluka stručnog štaba Srbije bila pun pogodak!

Lodra je na početku meča pokušao da nametne svoj ritam i da insistiranjem na svom glavnom oružju, izlascima na mrežu, uplaši manje iskusnog rivala. Međutim, i to je bila greška Francuza. Viktor je umesto straha, pokazao veliko srce - odličnim udarcima je “probijao” Lodrine voleje, a to je Francuza potpuno izbacilo iz ritma. Iako zvuči neverovatno, tih prvih desetak minuta su bili i ključ ovog meča.

Troicki je situaciju iskoristio za prvi brejk na meču, posle čega je potpuno kontrolisao igru u prvom setu - 6:2. Loptice srpskog tenisera su bile dovoljno duboke, svako Lodrino kašnjenje je kažnjavano, a odgovora sa druge strane nije bilo.

Sve bolja publika videla je nagoveštaj žešće borbe na startu drugog seta, kada je Lodra uspeo da oduzme servis Viktoru. Umesto neizvesnosti, Troicki je zaigrao kao u transu i vezao je neverovatnih osam gemova - sve dok na semaforu nije pisalo 6:2, 6:2, 2:0!

Novi brejk je stigao u petom gemu trećeg seta, kada su i oni koji su najoprezniji shvatili da se u Areni u tim trenucima piše istorija. Lodra je vratio jedan brejk i zaigrao je na sve ili ništa, ali Srbija je nastavila da ide ka legendarnoj “salatari”.

Ubrzo, san se ostvario - teniseri Srbije su postali najbolji na planeti!

Odmah i šišanje!
Kada se bar malo primirila ludnica u Areni, Dejvis kup tim Srbije, na čelu sa predsednikom Teniskog saveza Srbije Slobodanom Živojinovićem uradio je ono što je obećao - šišanje!
Legendarni Boba je prvi seo na stolicu, a zatim Novak Đoković, pa su se izređali svi pod mašinicom Ike Bozoljca.
Obećanje je ispunjeno!

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар