Najmanje poznavanje opšte kulture pokazali su Ekrem i Zorana. U kvizu su najbolje prošli Eva i Marjan.

Poslednje subotnje popodne na Farmi učesnici nisu mogli da provedu u opuštanju, jer je voditelj Ognjen došao sa iznenadnim kvizom iz opšte kulture. Svako je dobio po kovertu sa deset pitanja, a prva je odgovarala Jasmina Ana.

Ona je pogodila najdužu evropsku reku, izumitelja parne mašine, zemlju porekla tima Boka Juniors, ali je "pukla" na matematičkom pitanju i imenu straha od vode.

Eva se nećkala i rekla da "nikada ne zna" odgovore na takva pitanja, ali je tačno odgovorila na sva pitanja osim trik-pitanja "koliko meseci ima 28 dana".

"Samo februar", samouvereno je rekla glumica, ali nije tačno - svi imaju po 28, samo neki imaju "još koji dan viška".



Jovana je imala šest tačnih odgovora, a Zorana samo četiri! Pevačica je najavila da će "opravdati viceve o plavušama", pa između ostalog nije znala kako se rimskim brojem piše broj 100, koji je glavni grad Australije, ni Pitagorinu teoremu, niti ko je bio vođa Prvog srpskog ustanka.

Bata je imao osam tačnih, nije znao samo kome pripada Grenland i šta je to poligamija. Vendi nije znala šta je antagonizam, šta je zastava po definiciji, koji je glavni grad Kanade niti kojoj grupi pripada Alan Ford. Umesto "TNT", njen odgovor bio je "Mosad". Tačno je odgovorila na pet pitanja.

Baki je pogodio sve osim pitanja šta znači skraćenica "SOS", koliko "često" ide Halejeva kometa, i šta piše na novčiću od tri dinara.

"Pa, tri dinara", ispalio je denser kao iz topa.

Katarina je promašila samo lokaciju mosta Golden gejt, značenje reči "amnestija" i narod koji je izgradio Maču Pikču. Bane nije znao ko je komponovao "Na lepom plavom Dunavu", a pao je i na trik pitanju o bacanju kamena u more.

Marjan je briljantno, mada nadureno, odgovorio na pitanja o hipotenuzi, "Bitlsima", Daliju, a pogrešio je samo ime psa koji se druži sa Garfildom.

Ekrem je, uz veliku pomoć ostalih ali i voditelja, uspeo tačno da odgovori na četiri pitanja. Inače, po njemu se Zlatna palma dodeljuje u Kanu, glumcima tekst šapuću scenografi, ligeštul je sprava za smanjenje gasova, "Eureka" je uzviknuo Aleksandar Makedonski... Medvedi su najčešće "plavi i sivi", dok čovek bez jedne ruke ima deset prstiju...



Po devet poena upisali su Eva i Marjan, Bata i Bane po osam, jedini sa sedam bio je Baki, a po šest su imale Jovana i Kaća, Vendi pet, a Ekrem i Zorana po četiri. Pejine i Limenove odgovore prekinule su reklame.

Po sistemu "posle bitke, svi su generali", farmeri su se kasnije jadali kako bi znali pitanja iz tuđih koverata, ali su im "namerno uvaljena" pitanja na koja ne znaju odgovore... (Mondo)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар