Hrvatske carinske vlasti već dva meseca drže zaplenjenu luksuznu jahtu vlasnika TV Pink Željka Mitrovića. Od njega traže da plati dva miliona evra carine i takse, a sve dok to ne učini, njegova luksuzna jahta El Bosco V ostaće u Kaštelima, piše “Jutarnji list”.

Da je jahta zaplenjena potvrdio je i zagrebački advokat Anto Nobilo, koji zastupa
Mitrovića u sporu s hrvatskim carinskim vlastima. Jahtu El Bosco V, dugačku 32 metra, hrvatske carinske vlasti zaustavile su u septembru ove godine, dok je iz crnogorskog uplovljavala u hrvatsko teritorijalno more. Prema njihovom mišljenju, počinjena su dva carinska prestupa.

Prvi je taj što većinski vlasnik firme na koju je brod regisitriran Željko Mitrović nije bio na brodu u trenutku ulaska u Hrvatsku. Naime, jahta je u formalnom vlasništvu Mitrovićeve istoimene firme “El Bosco” čije je sedište na Gibraltaru.

Drugi je taj što su četiri člana posade koji su se zatekli na jahti službenici Mitrovićeve firme čije je sedište u Hrvatskoj. Prema hrvatskim carinskim propisima jahta u vlasništvu strane firme ne može zapošljavati posadu zaposlenu u hrvatskom preduzeću.

Luksuznu jahtu sa šest kabina i dve palube Željko Mitrović je kupio 2007. godine na “Kroacija bout šou” u Splitu. Poznavaoci luksuznih jahti procenjuju da joj cena nije bila manja od 10 miliona evra.

Željko Mitrović nije želeo za “Blic” da komentariše ovaj događaj.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар