Pevačica Seka Aleksić održala je Borisu Tadiću, predsedniku Srbije, lekciju iz humanosti. Pre nego što se sa šleperima vode, mleka i građevinskog materijala uputila u zemljotresom razoreno Kraljevo, estradna umetnica je prozvala prvog čoveka Srbije da je zatajio pred pravom nesrećom, dok je „svesrdno pomogao paradiranje gejeva“.

„Poštovani gospodine predsedniče, bila bih presrećna kada biste podržali Kraljevo sa većim novčanim iznosom od onog koji ste izdvojili za gej paradu... Kada biste takođe podržali humanitarni koncert koji planiramo moje kolege i ja u ‚Beogradskoj areni‘... Kada bi država s vama na čelu pomogla tim porodicama. Podržite i pomozite ljudima koji su vas izglasali za predsednika naše zemlje. Hvala u njihovo i moje ime - osvanulo je na Sekinom „fejsbuk“ profilu. Popularna pevačica za „Alo!“ kaže da su je na javnu kritiku Tadiću isprovocirali dvostruki aršini koje predsednik primenjuje u rešavanju problema ugroženih građana.
- Predsednik Tadić je dokazao da stremi evropskim integracijama pa je svesrdno pomogao održavanje gej parade u Beogradu, ali mislim da bi sada bio red da podrži i sve one koji imaju većih životnih problema od paradiranja. I ti ljudi su ponosni, pa ne kukaju da su im životna prava ugrožena, a pomoć im je neophodna - objašnjava Seka za „Alo!“. Ona napominje da nije primetila konkretne predsednikove poteze podrške i pomoći onima koji se poslednjih dana suočavaju sa nezapamćenom katastrofom.
- Dok se mi pevači organizujemo u prikupljanju pomoći, predsednik još nije preduzeo ništa konkretno. Ne ulazim u to koliko novca je potrošeno na gej paradu, niti me interesuje, samo znam da će svaki dinar dat ugroženima u Kraljevu biti koristan. Apelujem na predsednika da digne glas i sopstvenim primerom dokaže zbog čega je izabran da bude prvi među jednakim građana Srbije, kaže Seka.
- Ubeđena sam da će predsednik Tadić lično podržati humanitarni koncert u „Beogradskoj areni“, čiji će prihod ići u humanitarne svrhe za Kraljevo – dodaje ona.
Pošto je gospođa Aleksić-Piljkić i javno stavila predsednika na spisak zvanica za humanitarni koncert u „Areni“, pozvali smo Predsedništvo sa željom da proverimo da li će Tadić podržati ovaj događaj.
- Naravno, svaka pomoć je dobrodošla - rečeno nam je u Predsedništvu. Iz pres službe prvog čoveka Srbije, međutim, nisu želeli da komentarišu kritike koje je jedna od najpopularnijih srpskih pevačica iznela na njegov račun.

Azdejković: Jeftin EPP
Gej aktivista Predrag Azdejković kaže da Seka Aleksić ovakvim svojim nastupom nije smislila ništa novo, te da je javnom prozivkom gej populacije pokušala da kontrira svom rivalu Jeleni Karleuši, koja ih je javno podržala.
- Ma to je Sekin jeftini EPP. Ako bismo tako izvrtali stvari, mogli bismo da se zapitamo i zašto država odvaja za Bitef, a ne za Kosovo, ili zašto Seka kupuje „luj viton“ dok ima gladne dece. Mislim da ona pokušava da uđe u neku drugu priču, kao što je Karleuša uspela da svojom javnom podrškom gej populaciji podigne veliku prašinu. Karleuša u klin, Seka u ploču. Hoće pošto-poto da bude različita od Jelene. Čista propaganda - poručuje Azdejković.

Seka među prvima pomogla!
Folk diva je među prvima priskočila u pomoć ugroženim zemljacima i odnela im pomoć. Kako saznajemo, poslala je veće količine dugotrajnog „Imlekovog“ mleka i „Prolom vode“, dok je njen prijatelj, izvesni Dule iz Čačka, lično odvezao dva šlepera s crepom.
- Zahvaljujem se ljudima iz „Imleka“, koji su se pridružili mojoj akciji tako što su donirali pet tona mleka, „Prolom vodi“, koja je poklonila pun šleper vode, i firmi „Eurošild“, koja je zajedno sa mnom obezbedila dva šlepera crepa za najugroženije - poručila je ona.

Majstori zarađuju na nesreći
Katastrofu koja je zadesila Kraljevo mnogi su iskoristili i da dobro zarade. Tako su, prema prijavama naših čitalaca, mnogi majstori cenu svojih usluga sa uobičajenih 30 evra podigli na 50, dok je dnevnica fizikalaca sa 10 do 15 skočila na 30 evra. Zbog informacija o povećanim cenama građevinskog materijala i flaširane vode na teritoriji Kraljeva, reagovao je i ministar trgovine Slobodan Milosavljević, koji je tržišnoj inspekciji izdao hitan nalog da obavi kontrolu prometa u firmama tog profila. „Ukoliko budu utvrđene nepravilnosti, odgovorna lica biće najstrože sankcionisana jer niko nema prava da profitira na ljudskoj nesreći“, poručeno je iz njegovog kabineta. Inače, u regionu Kraljeva su se tokom noći između ponedeljka i utorka osetila četiri slabija zemljotresa, od kojih su dva imala magnitude 3,2 i 3 po Rihteru. Za nebezbedne proglašeno je 900 kuća i stanova.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар