Novak Đoković je savladao Tomaša Berdiha rezultatom 6:3, 6:3 na startu takmičenja u grupi A završnog turnira sezone u Londonu.

Srpski teniser je od početka do kraja kontrolisao duel u kom je igrao smireno, precizno i uz fantastično kretanje za koje Berdih jednostavno nije pronalazio rešenja. Češkom teniseru dugo nije proradio ni servis, pa je morao da se oslanja na duge razmene sa osnovne linije, a tamo uglavnom nije imao nikakve šanse.

Đoković je prvi brejk napravio na samom startu, tako što je iskontrolisao rivalov servis i karakterističnim riternima otvarao prostor za mirno građenje poena. Berdihu to očigledno nije prijalo, pa je poklonio gem dvostrukom servis greškom. Narednih 15-ak minuta su doneli žestoku borbu, a kada se na semaforu ispisalo 3:1, Novak je definitivno uspostavio kontrolu.

Rutinski je priveo set kraju uz još jedan brejk, a svoju seriju je produžio do velikih 3:0 u nastavku. Berdih se malo razbudio i uspeo je nekoliko puta da namuči rivala, ali je Đoković svaki put odgovarao na maestralan način.

Publika, u kojoj je bio i Maradona, uživala je u drop šotovima, bekhendima uz liniju i “čupanjem” poena u kojima je Berdih sve do samog finiša diktirao tempo.

Novak tako nije dozvolio češkom teniseru nijednu brejk šansu tokom sat i 28 minuta igre i napravio je prvi korak ka svojim ciljevima - plasmanu u polufinale i odbrani trećeg mesta na ATP listi.

U nastavku programa u singlu će igrati Rafael Nadal i Endi Rodik, dok će u dublu svoj poslednji zajednički turnir započeti Nenad Zimonjić i Danijel Nestor.

Oni igraju protiv kombinacije Mudi/Norman drugi dubl meč dana, a prvi su u svoju korist rešili Bupati i Mirni, pobedom nad Kubotom i Marahom - 7:5, 6:4.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар