Film "Ostavljeni" reditelja Adisa Bakrača i scenariste Zlatka Topčića biće pretstvaljen uskoro i u Francuskoj. 

Film će sedmog decembra konačno doživeti i svoju premijeru u Bosni i Hercegovini. Prva prikazivanja će se održati u Sarajevu, a zatim i u Zenici, Tuzli i Bihaću. Film "Ostavljeni", u kojem, između ostalih, igraju Mira Furlan, Dragan Marniković Maca, Tony Grga, Mirsad Tuka, Zijah Sokolović, Žan Marlot, rađen je u koprodukciji sa Federalnom televizijom. Svetsku premijeru imao je na prestižnom svetskom festivalu Karlove Vari, a regionalnu na Festivalu u Puli, gde je dobio dve nagrade.

Tema filma je priča o trinaestogodišnjem dečaku Alenu koji živi u domu za nezbrinutu decu te pokušava pronaći svoju majku bez obzira na cenu i posledice.
Radi se o jednoj univerzalnoj, toploj, ljudskoj emotivnoj priči koja tretira današnje vreme u Bosni i Hercegovini, a namera nam je ponuditi optimizam i mogućnost boljeg života na ovim prostorima. Većina glavnih likova su deca te film prikazuje njihov doživljaj i percepciju sveta u kojem odrastaju.
Potraga za identitetom, potraga za  biološkim roditeljima, koji ga, svako iz svojih razloga, ne žele – njega, čistog, u svemu nevinog, neumešanog u tuđi greh, to je priča filma Ostavljeni.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар