Holivudski studio "Metro Goldvin Majer" (MGM) je bankrotirao - čelnici studija su na sudu na Menhetnu podneli zahtev za proglašenje nesolventnosti.

Predstavnici kompanije veruju da to neće biti potpuni kraj studija koji dugi niz godina ima značajnu ulogu u stvaranju američkih filmova, već "novi početak".

MGM želi da se proglašenjem nesolventnosti zaštiti od poverilaca kojima duguje četiri milijarde dolara. Interesantno je da su sami poverioci pre nekoliko dana odobrili ovaj potez kompanije "Metro Goldvin Majer".

U arhivi studija je više od 4.000 filmova, ali je u poslednje vreme produkcija bila prilično slaba. Finansijske teškoće su dovele do toga da se nastavak franšize o tajnom agentu 007 stalno odlaže.

Studio pripada grupi finansijskih investitora i medijskih kuća. Suvlasnici su i japanski koncern "Soni" i kablovski operater "Komsat".

Sadašnji vlasnici su kupili MGM 2005. godine za pet milijardi dolara. Platili su ga kreditom banke. Takve trgovine se, međutim, obično završavaju rastom dugova investitora, kao što je bilo i u ovom slučaju.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар