Rok umetnica Aleksandra Slađana Milošević kaže da je šokirana postupkom folk pevačice Goge Sekulić koja je “prepisala” njenu pesmu i sa njom se prijavila kao takmičar za predstavnika Švajcarske na sledećoj “Pesmi Evrovizije” u Nemačkoj!

Pomenuta pesma “No, no, no” nosi isti naziv, izvođena je prvi put 1984. godine, a objavljena na kompilaciji 2002. Od hiljadu prijavljenih izvođača za švajcarskog predstavnika folkerka je već ušla među trideset i pet, a pravo da se takmiči stekla je, jer poseduje švajcarski pasoš i poslednjih petnaest godina živi u Cirihu, gde ima i svoj stan.

S tim u vezi Slađana Milošević je poslala pismo producentima švajcarskog izbora za “Pesmu Evrovizije” u kome je zatražila da Gogu Sekulić diskvalifikuju i zaštite je od dalje zloupotrebe.

- Pesma “Nou, nou, nou” je javno izvođena 1985. i to u emisiji “Hit Meseca”, kada sam bila proglašena pevačicom godine, a pesma hitom godine. Autori su Aleksandar Radulović Futa i Marina Tucaković, a urađena je na engleskom jeziku. Prvobitno je bila namenjena kao tema za jedan kanadski film, ali je producent odustao i pesma se našla na nekoliko kompilacija, od koji je prva “Metamorfoza” u izdanju PGP RTS, objavljena 2002. godine, kaže Slađana Milošević i dodaje:

- Nije mi jasno kako je moglo do ovoga da dođe. Pretpostavljam da su Marina i Futa izgubili uvid u sve kompozicije i saradnike sa kojima su do sada radili. Jasno je da je pesma skinuta sa studijskog snimka iz 1984. pošto je identično interpretirana. Ne znam kako je došlo do ove zbrke, ali ona mora da se razreši između svih aktera. Moj PR tim je poslao pismo švajcarskom organizatoru “Evrosonga” i videćemo kako će reagovati, da li će i kako odgovoriti. Od toga zavisi šta ćemo dalje preduzeti - kaže poznata rokerka.

S druge strane Goga Sekulić tvrdi da se ni najmanje ne uzbuđuje zbog toga i da je pesmu prvi put čula kod Marine i Fute u studiju:

- Nisam čula za tu pesmu, suviše sam mlada. Slađani savetujem da se obrati Marini i Futi, jer sebe ne smatram odgovornom za ovo. Kod nas u Srbiji se ne prašta uspeh, ovo je samo bio moj zabavni eksperiment, nisam ni mislila da ću biti izglasana kao predstavnik Švajcarske. Ako se budem plasirala u deset najboljih biću zadovoljna, mada ne verujem, jer se nisam dovoljno posvetila pesmi, budući da pripremam svoj novi album. Opet, moguće je i iznenađenje nikad se ne zna. Ukoliko ne budem uspela ove godine, valjda ću sledeće, mlada sam i ima vremena za mene i moju inostranu karijeru, pojaviću se ja na “Vivi” ili “MTV”, uskoro, videćete – kaže za S media portal Goga Sekulić i dodaje:

- Ako je zaista tako kao što Slađana tvrdi, onda treba da joj bude drago što sam oživela tu pesmu, ako prođem, pozvaću je da je otpevamo zajedno, u duetu! – lakonski je zaključila ovu raspravu folkerka.

Videćemo šta će Švajcarci na sve ovo reći?

Uporedite Slađaninu i Goginu verzijuPodeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар