Slavna holivudska glumica Andjelina Žoli navodno je odustala od snimanja svog rediteljskog prvenca “Bezimena ljubavna priča” u Sarajevu, već će kamere zabeležiti samo panoramu grada, a scene koje je trebalo da se snime u BiH, snimaće se u Budimpešti. Do ovog obrta došlo je zbog odluke ministra kulture i sporta Gavrila Grahovca koji je povukao odluku da Andželini dozvoljava snimanje, pa odobrio i to nakon što je Bakira Hasečić iz udruženja “Žene, žrtve rata” negodovala zbog scenarija u kojem se Bošnjakinja zaljubljuje u Srbina koji ju je silovao.

"Došlo je do izvesnih promena. Ne bih želeo da dajem informacije koje još nisam proverio, ali vam sa sigurnošću mogu reći da ne idem u Budimpeštu, kako je već bilo dogovoreno. To znači da je, ipak, došlo do izvesnih promena", rekao je Edo Šarkić direktor producentske kuće “Scout film” koja je zadužena za traženje lokacija za snimanje na području Federacije Bosne i Hercegovine, te je za bosanske “Nezavisne novine” dodao da je za obrt situacije najviše kriv Grahovac.
"Najveću odgovornost za ovakvu situaciju snosi Gavrilo Grahovac, ministar kulture i sporta FBiH. Njegova prvobitna zabrana snimanja ovog filma izazvala je medijsku buru i dovela do toga da producenti traže jednostavnije opcije", rekao je Šarkić.

Pre tri nedelje ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac povukao je odluku koju je izdao mesec dana ranije da Andželini Žoli dozvoljava snimanje njenog rediteljskog prvenca “Bezimena ljubavna priča” na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Sve je počelo negodovanjem Bakire Hasečić i njenog udruženja “Žene, žrtve rata” zbog spornog scenarija, u kojem se silovana Bošnjakinja zaljubljuje u Srbina koji ju je silovao. Nakon što je Grahovac dobio scenario, nekoliko dana posle, dao je odobrenje za snimanje. To je navodno razljutilo holivudske producente koji su prilikom dolaska u Sarajevo pre desetak dana izbrisali nekoliko lokacija previđenih za snimanje, a sad će i većinu drugih scena, verovatno, snimiti u Budimpešti. Snimanje filma počelo je krajem septembra u glavnom gradu Mađarske, a u filmu igraju naši glumci Nikola Đuričko, Goran Jevtić, te Branko Đurić, potom glumac iz Bosne Goran Kostić. Dolazak ekipe u BiH bio je planiran za drugu polovinu ovog meseca.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар