Vatromet, koncert usred Ljubljane, na kome su mnogobrojnu publiku zabavljale poznate muzičke zvezde iz nekadašnje Jugoslavije… Tako je u Ljubljani obeležen početak rada ovdašnje filijale Pink televizije. Mitrovićev Pink u Sloveniji nastupa pod firmom Pink.Si.

Na „koncertu kod Prešerca“ (spomenik pesniku Francu Prešernu) oduševljena publika pozdravila je Ninu Badrić, Željka Joksimovića, Manjifika, a kruna večeri je bio muzički pozdrav Lepe Brene. Televizijski program, uprkos pakosnim očekivanjima slovenačkih kritičara, ni prvog ni drugog dana emitovanja nije „odisao turbo folkom“, već je prilagođen ukusu ovdašnjih gledalaca; ne fali džeza, ni brodvejskih hitova.

U TV šemi slovenačkog Pinka nalaze se „Kursadžije“, u kojima se bivša slovenačka misica Rebeka Dremelj pojavljuje u ulozi učiteljice, a najavljeno je i prikazivanje „Simpsonovih“, „Grand parade“, „Grand šoua“, informativne emisije „Siti“ i drugih najgledanijih proizvoda TV Pink.

Ljubljanski mediji su različito reagovali na pojavljivanje novog TV kanala na slovenačkom tržištu. Dok prestoničko „Delo“ ignoriše događaj, mariborski „Večer“ i ljubljanske „Finance“ prenose Mitrovićevu izjavu da „nemamo rogove, nismo đavoli sa Tasmanije, nemamo turbofolk buldožere kojima bismo rušili po Ljubljani“… To je ponukalo lokalni dnevni list „Dnevnik“ da se zapita „hoće li TV Pink bez turbofolka još uvek biti TV Pink“.

Slovenački kolumnisti pišu i da je „Pinkov ‘događaj godine’ u centru Ljubljane“ koštao 300.000 evra, te da je ceh još i veći ako se ubroje i skupi pokloni koje je Mitrović, navodno, podelio slovenačkim „istaknutim ličnostima“.

Čuđenje slovenačke javnosti izazvala je informacija da je slovenački ogranak Mitrovićeve televizije sve što je potrebno za emitovanje programa obezbedio za samo 27 dana. Mitrović, uprkos početnom bojkotu njegove televizije koji diktira deo slovenačkih medija na čelu sa potencijalnom konkurencijom, garantuje da će se slovenačka publika u roku od sedam dana uveriti da je novi program suprotan predrasudama koje su stekli tokom prethodnog gledanja TV Pink putem satelita: „Program (za slovenačko tržište) zamišljen je potpuno drugačije i mnoge će iznenaditi, čak šokirati, a naročito one koji imaju o nama tako ukorenjena predubeđenja.“

Vlasnik TV Pink obećao je slovenačkom auditorijumu da će najveći deo programa činiti slovenačka produkcija i emisije na slovenačkom jeziku. Ovde će imati tri studija, dva su već završena, a treći, u kome će snimati informativne programe i koji planira da preuzme od slovenačke privatne stanice Info TV, biće završen narednog meseca.

U planu je da Pink.Si vesti počne da emituje od 1. novembra.

Očekuje se da postane ljut rival ne samo nacionalnoj TV Slovenija, koja stalno kuburi sa sredstvima i lošim programom, nego i njenoj konkurenciji POP TV, odnosno Kanalu A, koji su u stranom, privatnom vlasništvu. Mitrović veruje, kako se poverio slovenačkim novinarima, da će slovenačka varijanta njegove televizije uskoro osvojiti jedno od prva dva mesta u slovenačkom medijskom prostoru. (Novosti.rs)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар