Da je ponekad prilično teško nositi teret slave, govore i neslavni primeri dece poznatih ličnosti. Po problemima koje sami sebi, a često i drugima, prave, potomci srpskih zvezda na javnoj sceni nimalo ne zaostaju za svojim vršnjacima u svetu.

Naravno, malo je onih koji će javno priznati da njihovo dete ima problem, osim ukoliko u međuvremenu on ne ispuni naslovnice novina.

Jedan od onih koji je upao u pakao droge bio je Dino Dvornik, preminuli hrvatski kralj fanka, sin poznatog glumca Borisa Dvornika, koji je godinama bio omiljena tema štampe zbog svoje zavisnosti od narkotika i tableta za umirenje, za koje se spekulisalo da su mu na kraju došli glave.
- Svoje najveće hitove sam napisao kada sam bio pod marihuanom - izjavio je svojevremeno Dvornik mlađi, koji se zalagao i za njenu legalizaciju.

Slične probleme sa svojom ćerkom Ivanom imao je i Mišo Kovač, srećom, ona je uspela da se izvuče, i nastavi očevim stopama, kao pevačica pop grupe „Magazin“.
Roditelji glumca Igora Pervića, primabalerina Lidija Pilipenko i scenarista Muharem Pervić, godinama su vodili bitku da im se sin jedinac iščupa iz kandži narkomanije. Bio je i u Rusiji, gde je lečen specijalnim tretmanima.

- Otišao sam u London na ditoks. Za 24 sata, pod anestezijom, promenili su mi krv, izvukli su sve otrove, blokirali centre u mozgu, posle čega ne bih mogao da osetim ništa kada bih ponovo uzeo drogu - izjavio je tada Pervić. A onda se sa svojom devojkom Jovanom Petrović preselio iz Beograda u Baćevac i potpuno okrenuo leđa prošlom životu. Ipak, kasnije se kajao što je javno pričao o svom poroku, jer smatra da to nije bilo nimalo pametno.

Poznati glumac Aljoša Vučković, koji već dugo vodi bitku za izlečenje svoje ćerke Leane od narkomanije, demantovao je da se ona nalazi u zatvoru, ali je i potvrdio za jedan nedeljnik da njegova mezimica ima problem, ali nije želeo da preterano priča o tome.
- Ono što mogu da kažem jeste to da moja ćerka nije u zatvoru, već na lečenju zatvorenog tipa. Mislim da bi svi ljudi trebalo da puste pojedince i njihove najbliže da svoje probleme rešavaju sami i onako kako najbolje umeju - rekao je tada Vučković.

Marko Gvozdenović, sin pevačice Snežane Đurišić, bio je osuđen na četiri i po godine zatvora, jer je 2001. godine, vozeći velikom brzinom sa nedozvoljenom dozom alkohola u krvi, na Bulevaru mira na Dedinju sleteo s puta i udario u banderu, izazvavši saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Jelena Paunović.
Zbog sličnog razloga, na stranicama crne hronike pojavljivao se i sin Sretena Karića, Stefan. On je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je bila teško povređena Stanislava Pavlović, igračica plesne grupe Ksenije Pajčin.

Miljko Živojinović, sin poznatog glumca Velimira - Bate Živojinovića, advokat i bivši upravnik građevinskog preduzeća „Rad“, bio je optužen za navodnu umešanost u takozvane stečajne mafije. Neko vreme je bio u bekstvu, pa je za njim bila raspisana Interpolova poternica, ali je krajem 2005. uhapšen. U policijske arhive ubeležen je sin pevača Sinana Sakića - Rašid Sakić. On je bio osuđen na tri i po godine zatvora zbog napada na Dragoljuba Despotovića, kome je oteo „golf 3“, a dok je na slobodi čekao pravosnažnost presude, kako se sumnja, i ubio Despotovića. Zbog toga je kasnije bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je Vrhovni sud ukinuo presudu. Rašid, kome je „ulično ime“ Ćelo, bio je uhapšen i tokom akcije „Sablja“, zbog trgovine drogom.

Bojovići ne kontaktiraju
Dug je spisak i dece poznatih ličnosti koja su dopala (ili ih čekaju) iza zatvorskih rešetaka. Na vrhu liste je Luka Bojović, pripadnik jednog od beogradskih kriminalnih klanova, inače sin Vuka Bojovića, dugogodišnjeg direktora beogradskog zoološkog vrta. Otac i sin su već godinama u lošim odnosima, tako da Vuk izbegava da komentariše dela svog naslednika.

Milić: Proživeo sam strašnu nesreću!
Među roditeljima koji se nisu ustručavali da ispričaju svoju golgotu najupečatljiviji je roker i književnik Milić Vukašinović.
- To kroz šta prolazi Aljoša je strašna sudbina koju sam, na svoju nesreću, već imao prilike da proživim. Ono što on, ali i svi roditelji koji imaju decu narkomane moraju da shvate, jeste da taj pakao počinje da prolazi onog trenutka kada sam narkoman odluči da se skine. Pre toga ne postoji nikakav trajni lek. Ta deca moraju da nađu jak razlog i motiv da se vrate na pravi put. Moraju da se zaljube ili da im se nešto lepo dogodi, što će im dati volje da bace to đubre od droge - izjavio je Milić, čija se ćerka Maja Avdibegović, srećom, potpuno izlečila. (Alo)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар