Imam troje dece i obavezu da poručim mladima koji me vole da je loše to što sam bio poročan, što sam padao u komu i preživeo pakao! Iako su svi ti potresi bili jaki, moja karijera nikada nije bila dovedena u pitanje

Folk pevač Aleksandar Vuksanović - Aca Lukas uveliko se sprema za koncerte koje će 3. i 4. novembra održati u „Beogradskoj areni". Ekipa Pressa posetila je jednu od muzičkih proba sa bendom, na kojoj je popularni folker otvorio dušu za naše čitaoce.
Lukas se prisetio svoje burne prošlosti koju su obeležili droga, kockanje i dani provedeni u zatvoru, ali i velikih muzičkih uspeha koji su ga danas doveli do pozicije najpopularnijeg folkera u Srbiji.

- Imao sam dosta uspona i padova u privatnom životu i pravio sam brojne probleme. Međutim, iako su svi ti potresi bili jaki, moja karijera nikada nije bila dovedena u pitanje - rekao je Aca na početku razgovora.

Otvoreno si pričao da si bio zavisan od narkotika, kocke i alkohola. Kako na to danas gledaš?
- Gledam kao na ružnu prošlost, koja je moja i ne mogu da je se stidim. Otvoreno sam pričao o svojim problemima jer me mnogi klinci vole i ne bih voleo da je bilo ko od njih pošao mojim putem. Imam troje dece, a samim tim i obavezu da kažem, jeste, bio sam u komi! Preživeo sam pakao! Svi vi, koji me volite, kopirajte me u muzici, ali ne i u tome. Eto, to sam ja za sve vas probao i kažem vam da ne valja.

Imaš li danas prave prijatelje na estradi?
- Sa svima sam dobar, ali od prijatelja tu je samo nekoliko njih kao što su Džej i Aco Pejović. Ranije sam bio više konfliktan, pa verbalno potkačim nekog, ali to je normalna stvar u šou-biznisu i to se brzo izgladi. Evo i sada osećam da ima puno tih zluradih komentara što sam prodao dve „Arene", ali pored toga prolazim indiferentno. Sve što radim, radim da bih pobedio sebe, a ne da bih se takmičio sa drugima.

Da li si od države naplatio odštetu za vreme provedeno u zatvoru tokom akcije „Sablja"?
- Nismo je ni tražili jer je ne bismo dobili zato što sam ja igrom slučaja bio osuđen i to pravosnažno. Mene su osudili zbog pištolja koji je bio nelegalan, a u tom trenutku ljudi su imali tenkove u dvorištu. Kada sam izašao iz zatvora, posle te famozne „Sablje", bio sam ljut, pa sam hteo da se borim protiv vetrenjača i tražim odštetu. U zatvoru sam upoznao ljude koji su čamili nekoliko meseci nedužni i nisu tražili novčanu nadoknadu. Bio je to period života na koji sada gledam sa osmehom.

Na našoj estradi ima dosta dobrih pevača, ali oni nisu uspeli da rasprodaju dve „Arene" kao ti. Kako to objašnjavaš?
- Od kada sam počeo da se bavim muzikom, na kojoj god stepenici da sam bio ja sam se osećao lepo i zadovoljno. To je jedini recept da uživaš, jer ovo je umetnost. Ako kreneš putem kojim idu današnji klinci sa idejom da budeš najbolji i sve podrediš tome, u startu si osuđen na propast. Nisam razmišljao o drugom koncertu kada sam ušao u celu priču, ali posle deset dana prodaje karata videli smo da je on neizbežan.

Pored folk legende Zorice Brunclik na tvom koncertu gost će biti i pevačica Jelena Karleuša, što su ti mnogi zamerili jer su njene glasovne mogućnosti godinama osporavane?

- Naravno da nije najbolja, ali ja njen rad cenim i privatno smo jako dobri. Ja ne mogu da radim s nekim ko mi muzički odgovara ako nismo privatno dobri. Mislim da je dobar potez da Jelena bude na mom koncertu jer je harizmom osvojila publiku.

Kažu da te je brak sa Sonjom Šašić promenio u pozitivnom smislu?
- Ja ću, generalno, uvek ostati isti, ali čovek mora da menja navike i stil života u zavisnosti od date situacije. Sada sam u fazi u kojoj mi je jako lepo, zaljubljen sam i voleo bih da tako ostane do kraja mog života. Ne zujim, ne izlazim toliko po gradu, više volim da putujem sa ženom ili da odemo na neku večeru.

Planirate li proširenje porodice?
- Naravno da planiramo jer oboje volimo decu, ali nismo u fazonu „e, ajmo sad", nego kada se desi, dobro došlo.

Da li neko od tvoje dece ima talenta za muziku i planiraju li da krenu tvojim stopama?
- Kako stvari stoje, neće niko. Ćerka je sada upisala fakultet, stariji sin igra fudbal, a ovaj najmlađi u Nemačkoj igra tenis. Neka rade ono što vole, ja se neću protiviti nijednoj odluci. Da su hteli u muziku, podržao bih ih u tome.


Bina u obliku Lukasovih inicijala!
Izgled bine na kojoj će Lukas nastupiti urađen je po njegov nacrtu i biće u obliku njegovih inicijala AL. Imaće površinu 500 metara kvadratnih i biće obasjana sa 300 komada takozvane inteligentne rasvete koja je sinhronizovana, a pali se i gasi uz taktove muzike. Površina LED ekrana biće oko 100 metara kvadratnih.
- Želja mi je bila da imam upravo ovakav stejdž. Postoje delovi bine koji ulaze u takozvani „fan pit" - deo gde će biti moji najverniji fanovi. Ovaj model bine omogućava mi da imam odličan kontakt sa publikom. Iako nam to nije bila prvobitna ideja, oblik stejdža će biti u obliku mojih inicijala - kaže Aca.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар