Saznajte deset razloga za žensku preljubu i kako je sprečiti. Neke žene se upuštaju u varanje zato što uvek žele i traže nešto više

1. Traženje pažnje, naklonosti
Žene se obično ne upuštaju u afere i varanje kad usled nedostatka seksa sa strane svog partnera. Žene varaju pre svega zato što osete manjak pažnje i naklonosti od strane partnera.
Nedostaje im blizina, povezanost sa partnerom i osećaj da su voljene. Pokažite joj da su vaš posao, prijatelji i hobiji na vašoj lestvici prioriteta daleko iza nje. Ne zatrpavajte je dakle svim problemima koji vas muče na poslu. Najpre osigurajte neko vreme samo za vas.

2. Traženje savršenstva
Neke žene se upuštaju u varanje zato što uvek žele i traže nešto više. U svom partneru stalno traže greške. Najverojatnije to nezadovoljstvo s partnerom izvire iz ženskog nezadovoljstva sa samom sobom.

3. Prijateljstva koja su više...
Žene prečesto ne znaju postaviti jasne granice prijateljstva. Mnogo puta zato dolazi do flerta. Prijatelje dosta puta puste preblizu i upravo se oni nađu pri ruci kad se posvađaju sa svojim partnerom i odu kod prijatelja po saosećajnost – rame za plakanje.
Rezultat jednako povređene žene i zaštitničkog muškarca je u dosta slučajeva seks. To naravno ne znači da joj trebate zabraniti prijatelje, niti to znači da se ne smete nikada svađati.
Naravno da žena može imati prijatelje i da se vi smete svađati. Samo se pobrinite da vi budete njen najbolji prijatelj i da je ne ispuštate iz ruku dok ne porazgovarate.

4. Obezvređivanje
Neretko se žene u vezi osećaju potpuno obezvređene i necenjene. One žele osećaj sigurnosti i samosvesti koji s vezom dosta puta izgube. Žene u kući podupiru više uglova. U najvećem broju slučajeva to rade potpuno neopaženo.
To ipak ne znači da žene ne žele biti opažene. Za pohvale i zanimanje za njen život će vam biti sigurno zahvalna. Još će zahvalnija biti ako osim toga ponekad i priskočite u pomoć. Ako će se pokraj vas osećati kao vaša mama i kućna pomoćnica, sigurno će zadovoljstvo potražiti negde drugde.

5. Komunikacija
Nedostatak komunikacije s partnerom i preterana komunikacija sa svima ostalima sigurno ne utiče blagotvorno na ženu i njen odnos prema partneru.
Jednom rečju, kad u njenom životu dođe do većih promena, pobrinite se da vi budete njen prvi i najvažniji sagovornik. Time ćete joj dati osećaj važnosti, zanimanja, a pobrinuti ćete se i za to da neko drugi neće biti taj koji će joj nuditi sve to i još ko zna šta.

6. Kažnjavanje
Žene varaju kad su povređene. Na taj način su neke majstori osvećivanja. Seks s drugim je kažnjavanje koje će teško što promeniti. Istina je, da ponekad takva osveta uopše nije tako slatka kako se čini na prvi pogled.

7. Središte pažnje
Neke žene tako snažno žele biti u centru pažnje da im je nikada nije dosta. Što više muškaraca joj se divi, time je zadovoljnija i zadovoljenija. U takvim slučajevima je teško što promeniti. Lakše nego nju ćete verovatno promoeniti sebe i vaše doživljavanje vaše veze.

8. Udvaranje
Udvaranje niije nešto u čemu uživaju samo muškarci. Za udvaranjem čeznu i žene. Naravno da niti muškaraci niti žene obično ne misle da će tu svoju želju pretvoriti u vezi. Kao da vredi nepisano pravilo, koje kaže da muškarac se udvara jednoj ženi samo jednom.
Prekršite to nepisano pravilo i počnite joj ponovo udvarati. Pozovite je na sastanak, pošaljite joj nestašan sms ili e-mail. To vam neće oduzeti previše vremena, a rezultati će biti iznenađujući.

9. Usamljenost
Varanje je punjenje praznine. Mnoge žene se ne žele mučiti kupljenjem krhotina nakon prekida odnosa. Nemaju snage i hrabrosti za kraj, odnosno novi početak, pa se radije prepuštaju varanju.

10. Majčinstvo
Obaveza i briga, koju oseća prema detetu i prema vama dosta puta joj uzme svu energiju. Ali ne i želju. Pobrinite se za to da vrata vaše spavaonice puštaju i spoljni svet unutra. Neka ne bude majka, nego najprije žena. Većina žena u sebi skriva macu, koja želi da je pomilujete. Pažljivo osluškujte i čućete je.

Žene dakle ne varaju zbog neumerenog libida (iako ima i toga), već pre svega radi svih ostalih potreba koje su nezadovoljene. Iskra u braku je dragocena. Važno je da to znate i da se trudite sačuvati je. Kada jednom ta iskrica nestane, dosta ju je teško ponovo upaliti.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

2 коментара

  1. Анониман // 12 септембар, 2010  

    Skroz se slažem. U mom slučaju nažalost važi 6. pravilo. :(

  2. Анониман // 23 септембар, 2010  

    sve ali sve je tacno! evo,muskarci sve dobiju na gotovo, crno na belo i nista ne rade po tom,tj po svim ovim pitanjima , a posle smo mi zene komplikovane i nesvatljive, a sve im lepo pise :/

Постави коментар