Vladimir Stojković će po svemu sudeći debi u dresu sa Partizanovim grbom imati već u subotu, kada crno-beli u zaostalom meču drugog kola Jelen Superlige dočekuju kulski Hajduk.

Pored toga što će istisnuti Radišu Ilića sa crno-belog gola, interesantno je i što će to uraditi kao golman koga nije hteo nijedan od 150 evropskih klubova kojima je bio ponuđen.
Naime, „Alo!“ je došao do informacija koje kažu da je portugalski Sporting na 150 adresa fudbalskih klubova širom Evrope i sveta poslao pismo u kojem nudi našeg golmana po vrlo povoljnim uslovima. Međutim, niko nije bio zainteresovan.

- Sreća njegova pa je Partizan zagrizao, inače ove godine nigde ne bi branio. Verujte mi, niko nije hteo ni da čuje za njega. Pogotovo što je promenio mnogo klubova. Svi koji su dobili ponudu Sportinga, pitali su šta je s njim kada nije mogao da se skrasi ni u Sportingu, ni u Viteseu, ni u Viganu... Izgleda da pravog, ubedljivog objašnjenja od Portugalaca nije bilo, pa su tako propali svi eventualni transferi - kaže za „Alo!“ jedan od menadžera koji je posredovao u kontaktima oko transfera reprezentativnog golmana u Humsku.
Da je Stojković bio na ivici da okači kopačke o klin, još pre neki dan u intervjuu za „Alo!“ potvrdio je i član njegove familije.
- Jedno vreme bio je u velikoj depresiji. Trenirao je sa juniorima i trećim timom Sportinga. Sam je rekao da je dobro što je došla ponuda od Partizana, jer u suprotnom nije video svoju fudbalsku perspektivu - kaže naš izvor.
Međutim, ta činjenica izgleda ne utiče na odluku trenera Partizana Aleksandra Stanojevića da skine Radišu Ilića sa gola i među stative odmah postavi Vladimira Stojkovića.
- Stojković je najbolji srpski golman već godinama. Kada se ukazala prilika da ga dovedemo, nismo mogli da je propustimo. Ne gledam ga kao bivšeg čuvara mreže Zvezde, već kao reprezentativca. Dileme nema, Stojković je broj jedan Partizana i na tu temu nema više priče. Što se tiče Radiše Ilića, on je deo tima koji je obezbedio ulazak u Ligu šampiona. Međutim, i ja sam deo ekipe, ali ako ne budem na pravom nivou, niko mi ne garantuje mesto - rekao je Stanojević.
Biće zanimljivo videti kako će navijači Partizana reagovati na ovakve odluke uprave kluba i prvog trenera tima.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар