Vaterpolisti Srbije pobedili su večeras Crnu Goru sa 6:5 (1:2, 1:1, 2:1, 2:1), plasiravši se u polufinale Evropskog prvenstva u Zagrebu. Srbija će u polufinalu igrati sa Hrvatskom.

Obe ekipe su u prvu četvrtinu ušle oprezno i pomalo stegnuto, zbog čega je u prvim napadima bilo puno promašaja. Crna Gora je prva došla u priliku da sa igračem više povede, što su i iskoristili preko Mlađana Janovića.

Igrači Srbije su u naredna dva minuta pokušali da uzvrate ali je blistao Denis Šefik na golu protivnika.  I pored dva neiskorišćena napada sa igračem više, Vanja Udovičić je poravnao na 1:1, ali je radost "delfina" kratko trajala, budući da je Nikola Vukčević ponovo doneo prednost Crnoj Gori.

U drugoj četvrtini srpski vaterpolisti su nastavili sa praksom neiskorišćenih napada sa igračem više (0/6 na kraju ovog perioda), ali je zato na golu sjajno intervenisao oporavljeni Slobodan Soro.
Najbolji igrač večeras u ekipi Srbije Vanja Udovičičć iskusno je iskoristio nepažnju u odbrani Crnogoraca za 2:2 a ostaje velika žal što sudije nisu priznale pre toga i regularan pogodak Duška Pijetlovića.
Naime, lopta je za sigurno tridesetak santimetara prešla zamišljenu gol liniju ali su arbitri i pored protesta Srbije pokazali da se igra nastavi!

Usledila je kazna (sa igračem više za Crnu Goru) od Aleksandra Ivovića za 3:2, da bi u naredna dva napada isuviše požurili Vapenski i Mitrović koji su šutirali visoko preko gola Šefika. U poslednjih 60 sekundi Crna Gora je sprečena da iz stoprocentne prilike povisi na 4:2.

Treća četvrtina donela je najbolju igru Srbije. Udovičić je još jednom naterao Šefika da vadi loptu iz mreže, ali je samo minut kasnije Vladimir Gojković doveo Crnu Goru u vođstvo od 4:3.
U tim trenucima se činilo da srpski vaterpolisti polako počinju da padaju u igri, ali su Prlainović i Mitrović ohrabrili drugove i u finišu četvrtine, Udovičič je ponovo pogodio tamo gde treba za 4:4.
Bitno je naglasiti da su Crnogorci u poslednjem napadu imali igrača više ali je dobro organizovana odbrana «delfina» sačuvala gol.

Poslednja četvrtina je počela u napetoj atmosferi jer su obe reprezentacije bila svesne da bi jedan kiks mogao da znači eliminaciju.
Ipak, posle dva minuta plivanja između dva gola, Prlainović je sa desne strane uposlio Marka Avramovića, da bi džoker Dejana Udovičića prosto zakucao loptu iza leđa Šefika – 5:4 za Srbiju!

Prvo vođstvo večeras nije uplašilo "delfine", naprotiv. Zaustavili su sledeći napad Crnogoraca ali nisu umeli da u kontri naprave možda i ključnu prednost.
Zloković je tri minuta pre kraja duela naterao Gocića na faul i isključenje, ali je i tada Srbija sačuvala gol.

Pobednik meča je odlučen minut i 33 sekunde pre kraja kada je Andrija Prlainović uputio neodbranjiv udarac u gol Crne Gore i Srbija je povela sa 6:4.
Vladimir Gojković je minut pre kraja postigao peti gol za Crnu Goru, ali to je bilo sve što su učinili, jer su "delfini" znali kako da odbrane gol.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар