Pobednik Farme dobija 100.000 evra, u šta spada nagrada, novac za učešće i svi nedeljni honorari, dok drugoplasirani takođe dobija nagradu, ali i sve ugovorene honorare

Pobednik Farme ne dobija uvek najviše para!
Prema saznanjima Kurira, moguće je da drugoplasirani ili trećeplasirani učesnik zaradi više novca od onog koji poslednji napusti imanje u Lisoviću. Pitate se kako to? Prosta računica.

Svi učesnici potpisuju ugovore u kojima stoji klauzula da, ukoliko pobede, osvajaju nagradu od 100.000 evra, u šta je uračunat i novac koji su dobili za ulazak, kao i svi nedeljni honorari. Uz sve to, takmičar je dužan da plati porez na dobitak, pa mu na kraju na kontu ostane oko 80.000 evra.

Međutim, za drugoplasiranog i trećeplasiranog farmera ova klauzula ne važi. Oni uredno dobijaju nagrade od 30.000 (Maca) i 20.000 (Dragana), na koje im se dodaje novac za samo učešće, kao i svi nedeljni honorari.

To u praksi izgleda ovako: ako je Dragan Marinković ugovorio 40.000 evra za ulazak, na koji se doda 30.000 evra za drugo mesto, kao i nedeljni honorar od 2.500 evra puta 15 nedelja, dođe se do iznosa koji premašuje 100.000 evra. Podsećanja radi, Igor Lazić je na prvoj Farmi dobio 50.000 evra samo za drugo mesto, plus novac za ulazak, kao i nedeljne honorare.

- Pre nego što sam ušao na Farmu, imao sam sa produkcijom ugovoreni honorar - potvrđuje naše navode Miloš Bojanić i dodaje:

- U ugovoru jasno piše da pobednik dobija 100.000 evra, tako da su meni na kraju samo nadomestili novac od honorara do te sume. Ljudi su u zabludi da sam dobio 160.000 evra, jer od toga nema ništa. Kada mi odbiju porez, što moraju po zakonu, dobiću oko 80.000 evra. Inače, po ugovoru, druga i treća nagrada uopšte nisu predviđene, nego ih je Željko naknadno uveo, verovatno da bi stimulisao učesnike na Farmi - objasnio je poslednji pobednik.

A kako će se Lošmi osećati kada shvati da ga je onaj „podli Maca“ još jednom nasamario i zaradio više para nego on, možemo samo da pretpostavimo.          

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар