Srpska estrada nije na kokainu, već šmrče najobičniji cement i brašno. Ceo svet uzima drogu, a svetski džet-set je dobija direktno iz Kolumbije. Pa cela Premijer liga je na kokainu, inače ne bi mogli da igraju, a Holivud je sajam narkotika izjavio je Saša Ćurčić Đani (38), bivši fudbaler i pobednik serijala „Veliki brat“.

Jedan od najmlađih reprezentativaca Jugoslavije, koji je kao igrač Boltona, Aston Vile i drugih svetskih klubova zarađivao milione, tvrdi da su mnoge domaće i svetske face na narkoticima, ali da kod nas većina njih to neće da prizna.

- Nisam deo te seljane i estrade koja šmrče cement i brašno. Ja sam svetska faca, na čijim su se žurkama drogirali mnogi poznati. Denis Rodman, Paf Dedi... Kada bih napisao knjigu o svemu, mnogi bi pali - kaže Ćurčić, koji je svojevremeno u medijima priznao da je brdo para potrošio na kokain, ekstazi, devojke, automobile...

Ćurić kaže da sada vodi sportski život, a onda u šali dodaje da se „povremeno čačne u inostranstvu“.
- Ne drogiram se u Srbiji. Kada sam u inostranstvu, onda jedem kolumbijsku salatu - kaže Ćurčić, koji se nedavno vratio iz Londona i Indije, gde je proveo dva meseca.

O tom poroku naša estrada nerado priča, ali je bilo onih koji su javno progovorili o svojoj narko-biografiji. Među njima je i reditelj Emir Kusturica, koji je nedavno u emisiji „Utisak nedelje“ priznao da je zbog depresije nakon snimanja kultnog filma „Anderground“ konzumirao lekove za spavanje i pivo u isto vreme. Onda je otkrio i da je uzimao marihuanu, pravdajući svoje postupke rečima: „Pa ko nije!“

Iskren je bio i kralj splavova i rodonačelnik urbanog folka Aca Lukas, koji je otvoreno priznao da se drogirao. Krajem devedesetih je otvorio dušu jednom domaćem tabloidu i rekao: „Ne bodem se u venu i dupe, sve ostalo je dozvoljeno!“ Lukas nakon toga nije krio da je koristio kokain. Otvoreno je pričao o svom poroku, ali i o lečenju u inostranstvu. Kako je rekao, učinio je to da bi klincima koji ga slušaju, ali i oponašaju, jasno stavio do znanja da je droga zlo. U jednom intervjuu za hrvatsku televiziju, izjavio je da je imao problem s kokainom.

- Je li trebalo da negiram i da se pravim lud u medijima, a da i dalje to radim. Priznajem da sam imao taj problem i taj pakao u životu s kokainom, ali izlečio sam se i prestao da uzimam - rekao je Lukas.

„Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman!“ To je legendarna izjava argentinskog fudbalera Klaudija Kaniđe, koju je nekrunisani kralj beogradskog asfalta Džej Ramadanovski nekoliko puta ponovio. Džej je u jednom intervjuu priznao da je kokain probao prvi put sa 19 godina, kada je bio u Amsterdamu.

Da nisu samo narodnjaci zaslužni što se epitet narkomana vezivao za naše muzičare davno su još potvrdili Goran Bregović i njegovi „dugmići“.
Pobednik „Velikog brata VIP“, glumac Milan Marić Švaba, poznat po glavnoj ulozi u kultnom filmu Srđana Dragojevića „Rane“, priznao je u intervjuu za jedan nedeljnik da je probao kokain i heroin.

- Probao sam kokain i heroin, ali još kao veoma mlad. Daleko od toga da sam imao problem zbog kojeg je trebalo da idem na terapiju odvikavanja. Jednostavno, nije mi se svidelo i nisam želeo da eksperimentišem s drogom - rekao je tada Milan, kome su trenutno cigarete jedini porok otkako je propušio u kući Velikog Brata.

Najbolji opis čovekovog stanja kada proba heroin, kralja svih narkotika, dao je Rambo Amadeus u jednoj TV emisiji. Rambo je priznao da je duže vreme konzumirao marihuanu, koja ga je po njegovom svedočenju bacala u tešku paranoju, ali i da je jednom probao i heroin.

- Moram da se pohvalim da sam probao heroin i da imam direktno iskustvo kako utiče na čoveka. Za nekoliko sekundi kad šmrknete heroin, osećate se kao petogodišnji dečak koji je za rođendan dobio igračku koju je danima sanjao. Odjednom je vaše srce ispunjeno i odjednom ste preplavljeni nekim osećanjem toliko lagodnim i prosto vas popušta ona užasna nervoza koju ste nosili čitavog života i preplavi vas osećanje blagosti nečega što je tako lepo. Međutim, nakon sat, dva ili tri, kreće drugi period. Period kad vas to popušta, kad odjednom se osećate kao da ste sahranjeni živi i odjednom u vama nema ničeg i odjednom ste truplo mesa i kostiju koje ne vidi nikakav razlog za sopstveno postojanje. Ja sam sutradan imao taj period otrežnjenja, kada mi je bilo toliko odvratno da sam rekao sebi: „Ti više nikada više u životu ovo nećeš da probaš“ - rekao je Rambo.

Frontmen dugmića Goran Bregović u jednom intervjuu je priznao da je konzumirao psihoaktivnu supstancu LSD.
- Kao klinac, od šesnaeste do osamnaeste godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD-a da moj mozak nikad nakon toga nije radio ljudski - govorio je Brega. Pored muzičara, teški narkotici, a posebno heroin, bili su prisutni u životima mnogih naših glumaca. Beogradski glumac Igor Pervić je među prvima javno progovorio o svojim problemima s heroinom i odvikavanjem.

- Otišao sam u London na ditoks. Za 24 sata, pod anestezijom, promenili su mi krv, izvukli su sve otrove, blokirali centre u mozgu, posle čega ne bih mogao da osetim ništa kada bih ponovo uzeo drogu - izjavio je Pervić.

Smrt Rođe i Sonje
Priče o narkomaniji pratile su i Amira Rešića Nina, kojeg su prozivali da je uzimao i kokain, na šta je on odgovorio:
- Iako se priča da sam na „belom“, trava je jedina droga koju sam probao - rekao je Nino u jednom intervjuu. Prvi srpski folker koji se predozirao, i to kokainom, jeste Rodoljub - Rođa Raičević, pevač i kompozitor. Umro je 7. oktobra 2001, u 44. godini, a pronađen je mrtav u jednom stanu u Beogradu. I poznata glumica Sonja Savić umrla je, navodno, od predoziranja narkoticima.

Spas u belom prahu
Na problem droge kod poznatih muzičara prvi se osvrnuo najpopularniji član „Slatkog greha“ Lepi Bora, koji je onomad rekao:
- Nekad sam pevao i svirao za pet hiljada maraka za veče. Danas za istu sumu sviram i pevam mesec dana. Nije lako podneti pad slave, teško je imati pa nemati, a da ne govorim o ljubavnim jadima mojih kolega i koleginica. Zato se ne čudite što su mnogi podlegli belom prahu, najvećem zlu civilizacije. (Izvor: Alo)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар