Nakon što se pojavila informacija da Katarina Radivojević dobija od 1.000 do 1.500 evra po epizodi serije „Najbolje godine”, povela se dilema koliko zarađuju glumci u srpskim serijama i filmovima…

Darko Popović, producent i scenarista, kaže da su honorari u domaćim produkcijama višestruko manji nego u Hrvatskoj.
- Kod nas je veoma bitno ko producira seriju ili film, jer često kasne honorari. U Hrvatskoj su naši glumci samo sa jednom serijom mogli da kupe stan, a kod nas uglavnom rade da bi preživeli – kaže Popović.
Kako kaže, postoji nekoliko kategorija koje određuju honorare, pa su tako u prvoj kategoriji glumci koji tek treba da se probiju i oni zarađuju tek 100 evra po epizodi, u drugoj su oni malo poznatiji, koji još nisu stvorili ime, i njihovi honorari idu do 300 evra.

- Preko toga idu poznati glumci iz prve B lige po plaćenosti, čiji su honorari oko 500 evra po epizodi. To su glumci poput Borisa Milivojevića. I postoji nekoliko domaćih glumaca koji zarađuju 1.000 evra po epizodi, poput Ivana Bosiljčića, Dragana Nikolića i sličnih – objašnjava Popović i dodaje da je naš najbolje plaćeni glumac Nikola Kojo.
Za Mikija Manojlovića kaže da je takođe među najskupljima, ali to se podrazumeva pošto on ima i internacionalnu karijeru. Lazar Ristovski uglavnom glumi u filmovima koje on producira, pa ga ne može svrstati u ovu kategoriju.
- Ranije su glumci više zarađivali u reklamama, a sada se i to smanjilo, pa se honorari kreću od 3.000 do 20.000 evra – kaže Darko.
Iz izvora bliskih producentima saznali smo da cene glumaca određuje njihova popularnost i, naravno, kvalitet. Stoga i ne čudi činjenica da su stariji glumci više na ceni.
- Mladi glumci su spremniji da rade za manje honorare kako bi stvorili ime, dok stariji već imaju određene cene. Tako, na primer, Zijah Sokolović dobija oko 1.000 evra po snimljenoj epizodi – otkrio je naš izvor.

Izvor: 24sata.rs

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар