Šesti "Dečiji filmski festival - Kids fest" biće održan od 4. do 10. oktobra u Novom Sadu, i od 18. do 24. oktobra u Beogradu, saopštio je danas distributer MCF.

Kako je najavljeno, "Kids fest", koji ove godine ima slogan "Magično putovanje u svet filma!", biće održan u novosadskom "Spensu" i u beogradskim bioskopima Dom sindikata, "Kolosej" i "Roda".

MCF je saopštio da će svetsku premijeru na "Kids festu" imati nemački animirani film "Sendmen i izgubljeni pesak snova", koji je zasnovan na kultnoj nemačkoj televizijskoj seriji za decu.

Sinhronizovani su i igrani film "Magično putovanje u Afriku 3D" iz Španije, kao i animirani italijanski "Hrabra družina i kod Marka Pola", finski "Mumini i potera za kometom 3D", japanski "Jona pingvin", "Eleonorina tajna" iz Francuske i brojni drugi.

Kako je najavljeno, kao i prethodnih godina, nezaobilazni deo "Kids festa" u Beogradu biće brojne radionice u holu Doma sindikata, gde će biti održana škola stripa "Politikinog zabavnika" koju vodi strip pedagog Vlada Vesović, kao i škola filma reditelja Darka Lungulova.

Organizacije "Save the Children" i Centar za integraciju mladih organizovaće radionicu o bezbednim putovanjima i bezbednim migracijama, čime će "Kids fest" dati svoj doprinos borbi
protiv trgovine decom i obeležiti 18. oktobar, Dan borbe protiv trgovine ljudima, prenosi Mondo.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар